Liderlerden 2013 için barış mesajları

Liderler 2013 yılına girerken sağlık, barış ve mutluluk temalı yeni yıl mesajları geldi.

Yayınlanma: 31.12.2012 - 10:28
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan mesajda, dünya ve Türkiye açısından önemli gelişmelere sahne olan 2012 yılının acı, tatlı olaylarıyla geride kaldığını ifade eden Gül, 2013'ün yeni umutlarla karşılandığını kaydetti.

Avrupa'da yaşanan derin ekonomik kriz ve Ortadoğu'daki gelişmelere rağmen Türkiye ekonomisinin dikkat çeken performansı ve dinamizmiyle güven verdiğini vurgulayan Gül, Türk ekonomisinin son yıllarda elde ettiği en büyük kazanımın, global ekonominin kaçınılmaz gerçeği haline gelen krizlere karşı gösterdiği dayanıklılık ve esneklik olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin yükselen ekonomik bir güç olarak gösterilmesinin, hayata geçirilen reformlar ve kararlılıkla uygulanan politikaların bir sonucu olduğunu belirtti.


''Evrensel standartlar hedeflenmeli''

Cumhurbaşkanı Gül, yeni yıl mesajında, bireyler, devletler ve milletler için hem risklerin hem de fırsatların arttığı yeni dünya şartlarında, fırsatlardan zamanında ve azami ölçüde yararlanabilmek ve riskleri bertaraf edebilmek için geleceğe daha stratejik bakabilmek gerektiğine de vurgu yaptı.
Gül, mesajında şu değerlendirmelere yer verdi:
''Türkiye'nin gerek 89 yılda katettiği gurur verici mesafe gerek son yıllardaki dikkat çekici performansı, 2013 yılına ilişkin olarak beklentilerimizi yüksek tutmamıza vesile teşkil etmektedir.
Eğer bugün model alınan, ilham kaynağı olan bir ülkeden söz edebiliyorsak, sahip olduğumuz potansiyelin harekete geçirilmesi eminim ki Türkiye'yi daha yukarılara taşıyacaktır. Bununla birlikte, hala atılması gereken adımlar bulunduğunun da idrakindeyiz.
Yeni dünya düzeninin önde gelen bir ülkesi olabilmek için, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, şeffaflık ve hesap verebilirlik gibi değer ve kavramların tüm anlamıyla benimsenmesi ve uygulamaya dönüştürülmesi toplumun tüm kesimlerinin önündeki önemli bir sorumluluktur. Bu nedenle ekonomik, sosyal, siyasal ve demokratik bakımdan daima evrensel standartları hedeflemeliyiz.
Eğitim, bilim ve teknoloji, Ar-Ge ve inovasyona yatırım yapan ülkelerin, diğerlerinin önüne geçecekleri herkes tarafından bilinmektedir. Dolayısıyla bu alan, önümüzdeki dönemde de temel önceliklerimizden biri olmaya devam etmelidir.
Türkiye'yi çok iyi bir geleceğin beklediğine ilişkin inancımı ifade etmek isterim. Zengin insan kaynaklarımız, gelişen ekonomimiz, derin köklere sahip kültürümüz ve demokrasi erdemimiz bu süreçte temel itici güçlerimiz olacaktır.''

''Terör gibi ciddi sorunlar gözardı edilemez''

Terör başta olmak üzere ülke gündemindeki ciddi sorunların gözardı edilemeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, mesajını şu ifadelerle tamamladı:
''Sorunlarımızın üzerine kararlılıkla gidecek, birlik ve beraberliğimizin, ülkedeki barış ve huzur ortamının bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Daha fazla özgürlük, demokrasi ve kalkınma yolunu açarak, önyargılardan sıyrılarak, konuşarak, tartışarak, empati ve öz eleştiri yaparak, bütün sorunlarımızı büyük bir özgüvenle aşacağız.
Yeni bir yıla girerken, tüm ülkelerin sağduyuya dayalı daha yaşanabilir bir dünya hedefi doğrultusunda gerekli her türlü çabayı göstermesini umut ediyorum.
Önümüzdeki yıl, Türkiye'nin hedeflerine ulaşma yolunda önemli merhaleleri geride bırakacağı inancıyla siz değerli vatandaşlarımın yeni yılını tebrik ediyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.''

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı. Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesindeki mesajında Erdoğan, ''Yeni umutlar ve heyecanlarla karşılanan 2013 yılının ülkemize, aziz milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi'' temennisinde bulundu. Türkiye'nin 2003-2011 yıllarında olduğu gibi, 2012'de de üstün başarı sergilediğini, bölgede ve dünya genelinde yaşanan olumsuzluklara rağmen büyümesini, yükselişini, gelişmesini sürdürmeyi başardığını belirten Erdoğan, son 10 yıldan bu yana eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, dış politikadan ulaşıma kadar hemen her alanda Türkiye'de ilkleri başarmanın haklı gururunu yaşadıklarını vurguladı.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: ''Yaptığımız reformlarla, gerçekleştirdiğimiz köklü değişim ve dönüşüm hamleleriyle içeride ve dışarıda Türkiye'nin itibarını, özgüvenini artırdık, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda büyük mesafeler kat ettik. Uzlaşıyı, istişareyi, diyaloğu temel alan politikalarımızla, devletle millet arasındaki mesafeleri kaldırdık, milli birliğimizi, kardeşliğimizi, dostluğumuzu güçlendirme yolunda önemli adımlar attık. Anayasadaki köklü değişikliklerle vesayet sistemine büyük oranda son verdik, milli iradenin üzerindeki gölgeleri kaldırdık, milli egemenliğimizi daha da güçlendirdik. Geride bıraktığımız 2012 yılında da aynı şekilde, ülkemiz ve milletimiz adına büyük başarıları elde ettik, pek çok hayalimizi gerçeğe dönüştürdük, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023 yılındaki hedeflerimiz doğrultusunda kayda değer gelişmeler sağladık. Şunu iftiharla söyleyebilirim ki Türkiye, istikrarlı ekonomisi, genç ve üretken nüfusu, güçlü ordusu, ileri demokrasisiyle artık gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir ülkedir. Dengelerin değiştiği, yeniden şekillenmenin yaşandığı günümüz dünyasında varlığını ve ağırlığını her geçen gün daha çok hissettiren, tarihin akışını izlemekle kalmayıp, tarihe yön veren bir ülke durumundadır.''

 

'Büyük ve güçlü Türkiye ideali'

Türkiye'nin artık geleceğe daha büyük güven ve inançla baktığına işaret eden Erdoğan, ''Hiç şüphesiz halkımızın özlem duyduğu, hasretini çektiği, hayalini kurduğu büyük ve güçlü Türkiye idealine ulaşmak için yapmamız gereken çok daha fazla iş, yürümemiz gereken çok daha fazla yolumuz var'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: ''Önümüzdeki dönemde, istikrar ve güvenimizi koruyarak, yatırımlarımızı, hizmetlerimizi artırarak, bugüne kadar elde ettiğimiz başarı ve rekorları yeni başarı ve rekorlarla taçlandıracak, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, demokratikleşme, adalet, temel hak ve özgürlükler alanında ileri seviyeleri, evrensel standartları yansıtan yeni anayasamızı milletimize kazandırmanın gayreti içinde olacağız. Ben bu düşüncelerle 2013 yılının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa bir kez daha hayırlar getirmesini temenni ediyor, 780 bin kilometrekarenin, 75 milyon insanımızın tamamını sevgiyle kucaklıyorum.''

 

"Kardeşçe yaşanan bir ülke"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Önemli gelişmelere sahne olan bir yılı geride bıraktık. Yıllardır halkımızı rahatsız eden terör ve şiddet olaylarının bu yıl da devam etmesi en büyük üzüntümüz olmuştur" diyerek şöyle devam etti:

"30 yıldır enerjimizi tüketen bu olayların, 2013 yılında gündemimizden tamamen düşmesi ve ülkemizin barış ve huzur içinde, kardeşçe yaşanan bir ülke haline gelmesi en büyük mutluluğumuz olacaktır. Ülkemizi çağdaş medeniyetler üzerine çıkarmak temel hedefimizdir. Çıkartılan kanunlar ve kurulan araştırma komisyonları vasıtasıyla 2012 yılında bu doğrultuda önemli çalışmalar yapılmıştır. Ülkemiz, içinde bulunduğu medeniyet dairesinin önemli bir ülkesidir. Köklü bir tarihe, zengin bir kültürel birikime sahiptir. Bu yıl en büyük üzüntümüz, kültür, sanat ve siyaset dünyamızın değerli isimlerini kaybetmemiz nedeniyle olmuştur. Bu yönden de acımız sonsuzdur.
Öte yandan, Kıbrıs Rum Kesiminin takındığı olumsuz tavırlar nedeniyle, bu yıl da Kıbrıs'ta çözüme ulaşılamamıştır. Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler, insan hakları ve demokrasi adına ümit verici olsa da, özellikle komşumuz Suriye'nin içine düştüğü belirsizlik bizleri üzmüştür. Temennimiz bu belirsizliğin bir an önce sona ermesi ve ülkemizdeki sığınmacılar başta olmak üzere, yerinden yurdundan olmuş yüzbinlerce Suriyeli'nin evlerine dönebilecekleri demokratik bir yönetime kavuşmalarıdır."

Azerbaycan topraklarına dönük Ermenistan işgalinin sona ermesi 2013 yılında beklediklerini ifade eden Çiçek, "Evlerinden yurtlarından kaçmak zorunda bırakılan 1 milyon Azeri kardeşimizin barış ve huzur dolu günler görmeleri de önemli bir temennimizdir" dedi.

 

'Barış ve kardeşlik yılı olsun'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2013 yılının halkın iktidarına giden yol olması dileğinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları kaydetti:
''AKP'nin zam, zulüm, zindan, politikası nedeniyle haksızlığın, hukuksuzluğun, yoksulluğun ve yolsuzluğun yılı olan 2012'yi yolcu ediyoruz. 'Hoşgeldin' dediğimiz 2013'ün halkın iktidarına giden yol olması dileğiyle yeni yılınızı barış, kardeşlik, sağlık ve mutluluk temennisi ile kutluyor sevgiler, saygılar sunuyorum.''

''2013 barış ve özgürlük yılı olsun''

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, genel başkan yardımcısı Gültan Kışanak ile birlikte yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılının ne Türkiye'de, ne de yakın bölgemiz açısından barış, istikrar, demokrasi, özgürlükler ve halklar arası diyalog adına olumlu gelişmelerin yaşandığı bir yıl olduğunu bildirdi.

Savaş ve çatışmaların Ortadoğu'da, Suriye'de ve Türkiye'de can almaya devam ettiğini, 2012'de de halkların payına düşenin yine acı, gözyaşı, yıkım, yoksulluk, açlık, sefalet, adaletsizlik, eşitsizlik ve mutsuzluk olduğunu belirten Demirtaş, şunları kaydetti:
''Geride bıraktığımız yıl, demokrasi ve özgürlükler açısından da yoğun baskıların yaşandığı bir yıl olmuştur. Baskıyla, zulümle, yasaklamalarla, engellemelerle, toplumsal talepler ve hak arayışları bastırılmaya, muhalif sesler susturulmaya çalışılmıştır. Hükümetin izlediği yanlış politikalar nedeniyle Kürt sorunu, demokratikleşme, sosyal adalet, hak ve özgürlükler gibi ülkemizin önündeki en temel ve ertelenemez sorunların bir çözüme kavuşturulması noktasında 2012 ne yazık ki çözüm açısından kayıp bir yıl olmuştur.
Ancak büyük bir özveri ve kararlılıkla sürdürülen barış, demokrasi, özgürlük ve emek mücadelesinin sorunları tarihsel bir çözüm aşamasına getirmiş olmasını da halklarımız adına bir kazanım olarak görmek gerekir. Adil, barışçıl, huzur dolu bir dünya adına umut ve beklentilerin daha da arttığı, barış, özgürlük ve çözüm taleplerinin daha da yükseldiği yeni bir yıla giriyoruz. Yeni yıl, yeni bir başlangıç demektir, yeni ve beyaz bir sayfa açılması için 2013 yılı önemli bir fırsat sunmaktadır.
Ülkemizde ve Ortadoğu'da yaşanan çatışmaların bir an önce sona ermesi, halkların kaderi haline dönüşen acı kayıpların, trajedilerin son bulması, barışın artık bu topraklarda bir an önce yeşermesi, Kürt sorununun demokratik çözümü noktasında diyalog ve müzakere sürecinin önünün açılması, özgürlüklerin her alanda genişletilmesi, demokratik standartların yükseltilmesi, yurttaşlarımızın yıllardır özlemini duyduğu çoğulcu-eşitlikçi yeni bir anayasaya kavuşması, yasaklamaların-anti demokratik uygulamaların son bulması, insanların düşüncelerinden dolayı cezaevlerine atılmaması, halkın iradesi olan tutuklu milletvekillerin, binlerce siyasetçinin ve seçilmişin, tutuklu gazetecilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşması, her alanda eşitliğin ve adaletin sağlanması, dinler, kültürler ve kimlikler arası hoşgörünün, saygının güçlenmesi 2013 yılının en temel hedefleri olmalıdır.
Bu umut ve heyecanla sevgi, barış ve eşitlik ilkeleri üzerine kurulu bir ülke ve dünya özlemiyle halklarımızın yeni yılını kutlar, barış ve esenliklerle dolu bir yıl dileriz.''

 

"Yeni umutlarla yeni bir yıl"

İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bakan Şahin mesajında, "Üstlendiği görev ve sorumluluklar bakımından hayatın oldukça geniş bir alanında, doğrudan insanımıza yönelik, çok önemli hizmetler üreten bir bakanlık olarak, yoğun bir çalışma temposu içerisinde geçirdiğimiz bir yılı daha geride bırakırken, hep birlikte, yeni umutlarla yeni bir yıla girmenin heyecanını yaşamaktayız" dedi. Devletin yönetiminde üstlendiği misyon ve mensuplarının birbirlerine bağlılığı ile köklü bir yönetim geleneğine sahip olan İçişleri Bakanlının, her zaman olduğu gibi, 2012 yılında da vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamalarını sürdürmeleri için gerekli her türlü çaba ve gayreti gösterdiğini belirten Şahin, 2012 yılında, büyük bir azim ve kararlılıkla yürütülen terörle mücadele başta olmak üzere, bütün hizmet alanlarında önemli çalışmaların yapıldığını, birçok projenin uygulamaya konulduğunu, ekonomik büyüme ve kalkınmanın da devam ettiği bir yıl olduğunu kaydetti. Şahin, hükümet olarak en büyük arzularının, Türkiye'nin her alanda sorunlarına çare bulmayı başarmış, yarınlarına umutla bakan, huzurlu ve güvenli insanların yaşadığı bir ülke olması olduğunu ifade etti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler