'Önceliğimiz Kızılırmak suyunu arıtmak'

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankara'da suyun halk sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturduğunu, bu nedenle önceliklerinin Kızılırmak suyunu arıtmak olacağını söyledi. Karayalçın, ''Ankaralılar musluktan akan suyu numara yaparak, şov yaparak değil gerçekten içlerine sindirerek içebilecek'' diye konuştu.

Yayınlanma: 04.02.2009 - 18:21
Abone Ol google-news

Seçim bürosundan yapılan açıklamaya göre, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankara Gönüllüleri Hareketi çerçevesinde Gümüşhaneliler tarafından Vedat Dalokay Nikah Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara için ''Acil Eylem Planı'' adı altında hazırladıkları projelerden ilkinin Kızılırmak suyunun arıtılması olduğunu belirtti.

Karayalçın, ''Ankaralı bu suyu kullanamıyor. Ankaralılara damacana su nedeniyle ek harcama dayatılmış, bunun toplam rakamı 300 milyon dolar deniliyor. Bu harcamayı yapabilen var, yapamayan var. Suda halk sağlığı için ciddi bir tehdit var. Bu nedenle önceliğimiz Kızılırmak suyunu arıtmak olacak. Ankaralılar musluktan akan suyu numara yaparak, şov yaparak değil gerçekten içlerine sindirerek içebilecek'' dedi.

Ankara'da 500 milyon dolarlık bir bütçeyle yoksulluğa son vereceklerini ifade eden Karayalçın, ''Ankara'da bizim dönemimizde yoksulluğu kaldıracağız, yasaklayacağız, yoksulluğun istismarına da son vereceğiz'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler