Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, "13 milyon fazla ödeme yapılmış" başlığı ile Sayıştay denetçilerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde saptadıkları yolsuzlukları duyuruyor. Vatan Gazetesi de "Kaçak inşaat akrabanın çıktı" başlığını kullanarak Rumelihisarı'nda yapılan kaçak inşaatın İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın oğlunun ortağı olan Kocadağ ailesine ait olduğunu belirtiyor.

Yayınlanma: 05.02.2009 - 07:55
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

13 milyon fazla ödeme yapılmış

Sayıştay denetçileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yaptıkları incelemede, belediyede çalışan itfaiye personeline yapılan yiyecek yardımının, “gerçek maliyetinden daha fazla tutarda olduğunu” ve kamu zararının 13 milyon 58 bin TL’yi bulduğunu saptadı. Ödenmesi gereken malzeme bedeli 3.6 milyon TL olarak hesaplanırken, İBB bütçesinden aynı iş için 16.6 milyon TL ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

 

HÜRRİYET

Kara kömürden beyaz eşyaya

Türkiye'nin her yanında dağıtılan kömürden sonra Tunceli'de valiliğin yaptığı 'her eve bir beyaz eşya' kampanyası, seçim rüşveti tartışması başlattı.

 

MİLLİYET

Kuran kursu açılımı

Çarşaf açılımı çok tartışılan CHP lideri Baykal, "Mahalle evleri açacağız, talep gelirse buralarda Kuran eğitimi de vereceğiz. Çocukları tarikatların elinden kurtaracağız" diyor.

 

RADİKAL

CHP çok tehlikeli bir kapıyı aralıyor

Kocaeli adayı Sirmen her mahalleye Kuran kursu vaat etti, Baykal tam destek verdi: Doğru ve yararlı proje. Tepkiler: Din siyasete alet ediliyor. Laikliğe aykırı.

 

AKŞAM

Gitti çarşaf geldi Kuran

CHP rozeti çarşafta 3 ay kalabildi. Eyüp'teki adaylık yarışında hesaplar tutmayınca çarşaflı partililer, Baykal'ın taktığı rozetleri törenle söktü. CHP Lideri'nin hedefinde şimdi Kuran açılımı var.

 

POSTA

Bu ne tesadüf

Devlet 'bedava kömür'den sonra 'bedava eşya' dağıtmaya başladı. Dağıtımın başladığı Tunceli'nin Nazmiye ilçesine 5 TIR dolusu buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, bilgisayar, şofben, halı ve mobilya gönderildi. Eşyalar spor salonunda depolandı. Dağıtımın yerel seçim öncesi yapılması 'oy avcılığı' söylentilerinin yayılmasına neden oldu.

 

VATAN

Kaçak inşaat akrabanın çıktı

Rumelihisarı'nda Boğaz'a sıfır muhallebici inşaatının, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yakın akrabası ve oğlunun ortağı olan Kocadağ ailesine ait olduğu ortaya çıktı.


BİRGÜN

Erdoğan'ın 'teğet'i Anadolu'yu batırdı

Anadolu'daki ihracatçı biriklerinin rakamlarına göre, bir zamanlar 'Anadolu Kaplanları' diye övülen ihracatçılar, kriz nedeniyle can çekişiyor. İşsizlik hızla artıyor.

 

SABAH

PKK'ya finans operasyonu

MİT, Dışişleri ve Bankacılık Denetleme Kurumu'nun girişimiyle terör örgütü PKK'nın İngiliz Bankası'ndaki hesapları temizlendi.

 

TERCÜMAN

Bu da saadet bombası

Topbaş'ın karşısına, Kılıçdaroğlu'ndan sonra güçlü bir rakip daha geliyor. SP'nin İstanbul Büyükşehir adayı, Rize eski Milletvekili Mehmet Bekaroğlu.


YENİ ŞAFAK

Çarşaf açılımı 87 günde bitti

'Kimsenin kıyafetine karışmayız' diyerek çarşaflı üye kaydına başlayan CHP'nin açılımı 87 gün sürdü. "Başörtüsü yasağının faturasından korkup bizi kandırdılar" diyen çarşaflı üyeler, törenle rozetlerini çıkardı.

 

ZAMAN

Yarbay'ın cephanesi polisi şehit düşüren bombalarla aynı kafileden

Ergenekon operasyonlarında ele geçirilen bombaların kriminal incelemesi tamamlandı. Raporda en dikkat çekici bilgi; Mustafa Dönmez'le ilgili. Yarbay'ın bombaları, geçmişte bir polisin şehit edildiği olayda kullanılanlarla aynı kafileden çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler