İngiltere'de kar yağışı ulaşımı etkiliyor

İngiltere'de devam eden kar yağışı ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışının yanı sıra dondurucu soğukların gelecek günlerde ülkede etkisini sürdüreceğini belirten meteoroloji yetkilileri, özellikle sürücüleri yollardaki buzlanma tehlikesine karşı uyardı.

Yayınlanma: 05.02.2009 - 08:26
Abone Ol google-news

İngiltere'de devam eden kar yağışı ülkenin kuzey kesimleriyle Galler'de ulaşımı olumsuz etkiliyor. Başkent Londra'yı kuzeybatı İngiltere ve Galler'e bağlayan M4 kara yolunun Swindon ve Bristol kesimleri ulaşıma kapandı.

Ülkenin Midlands adı verilen kuzeydoğusunu başkente bağlayan M5 ve M1 kara yollarında da aksamalar olduğu bildirildi. Luton ve East Midlands havaalanlarının da kapatılmasına neden olan yoğun yağış yüzünden çok sayıda kentte ilk ve orta dereceli okul bugün tatil edildi. Bristol'de tren ve otobüs seferleri kaldırıldı.

Çok sayıda kentin belediyesi, ellerindeki tuz stokunun tükenmekte olduğunu bildirerek, hükümetten kara yollarında kullanılmak üzere tuz istedi. Meteoroloji yetkilileri ise, güney ve orta İngiltere ile İskoçya ve Galler'de kar yağışının etkili olmayı sürdüreceğine yönelik uyarılarını sürdürüyor.

Kar yağışının yanı sıra dondurucu soğukların gelecek günlerde ülkede etkisini sürdüreceğini belirten meteoroloji yetkilileri, özellikle sürücüleri yollardaki buzlanma tehlikesine karşı uyardı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler