Hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde

Soğuk havalardan bunalanlara müjde. Hava sıcaklıkları, iç ve doğu bölgelerde 2 ile 4 derece artacak. Ülke genelinde ise mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek.

Yayınlanma: 05.02.2009 - 08:43
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, sabah ilk saatlerde Erzurum çevreleri, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı (Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli), kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla) ve Antalya çevreleri, akşam ve gece saatlerinde Göller yöresi, Balıkesir, Denizli, Uşak, Kütahya, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Bolu çevreleri yağışlı geçecek.

Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Erzurum çevrelerinde kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde hafif sis, gece saatlerinde Doğu Anadolu bölgesinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; batı kesimlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Rüzgar ise, ülke genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, batı bölgelerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.


Çığ, don ve kuvvetli rüzgara dikkat

Meteoroloji, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ile gece saatlerinde Doğu Anadolu' da oluşabilecek buzlanma ve don olayına karşı uyardı. Ayrıca, rüzgarın batı kesimlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden soba zehirlenmelerine karşı da dikkatli olunması gerekiyor.


Bölgelerimizde hava

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale), akşam saatlerinde İstanbul ve Balıkesir, gece saatlerinde Bursa ve Bilecik çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kıyıları (İzmir, manisa, Muğla ve Aydın) ile akşam saatlerinden sonra Denizli, Uşak ve Kütahya çevreleri kısa süreli ve hafif sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Antalya çevreleri, gece batısı (Isparta, Burdur ve Antalya) sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölgenin batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

İç Anadolu: Genellikle parçalı, zamanla batısı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri kısa süreli yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde hafif sis görülecek. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde batısında lodos kuvvetli olarak esecek.

Karadeniz: Batı Karadeniz'de hava parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Bolu çevreleri kısa süreli yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde iç kesimlerde hafif sis görülecek. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde batısında (Bolu, Düzce ve Karabük) lodos kuvvetli olarak esecek. Orta ve Doğu Karadeniz ise Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz bölümü sabah saatlerinde sisli geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Erzurum çevreleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah bölgenin kuzeyinde hafif sis görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler