Öğrenci kredilerini ödeyemeyen mezunlar

MHP Bursa Milletvekili Hamit Homriş Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, ekonomik kriz nedeniyle öğrenci kredilerini ödeyemeyen üniversite mezunlarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 05.02.2009 - 09:11
Abone Ol google-news

MHP Bursa Milletvekili Hamit Homriş, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, ekonomik krizin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hissedildiğini belirtti. Üniversitelerde okuyan öğrencilere verilen kredilerin mezun olmalarından iki yıl sonra geri ödenmeye başlandığını anımsatan Homriş, ekonomik kriz nedeniyle işsizlik oranlarında artışların meydana geldiğini, bundan da çok sayıda üniversite mezunu gencin etkilendiğini savundu.

Homriş, işsiz kalan üniversite mezunu gençlerin borçlarını ödeyemez duruma geldiğini ifade ederek, Unakıtan'a şu soruları yöneltti: ''Üniversitede okuyan öğrencilerimize verilmekte olan kredinin geri ödenme takviminde öğrenci lehine erteleme yapmayı planlıyor musunuz? Kredi borcunun geri ödenmesinde uygulanmakta olan faiz oranını düşürmeyi, birikmiş borçlardaki faizleri silmeyi düşünüyor musunuz? Ekonomik kriz nedeniyle problem yaşayan üniversite mezunlarının kredi borcunun geri ödenmesinde yeni bir düzenleme yapılması ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon