Kahveci vefatının 16. yılında anıldı

Geçirdiği trafik kazasında eşi ve kızıyla hayatını kaybeden eski devlet ve maliye bakanlarından Adnan Kahveci, ölümünün 16. yılında Kartal Yakacık'taki mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan yurttaşlar, ellerinde ''Unutmadık, unutmayacağız'' yazılı pankartlarla Kahveci'nin mezarına karanfil bıraktılar.

Yayınlanma: 05.02.2009 - 11:13
Abone Ol google-news

Eski devlet ve maliye bakanlarından Adnan Kahveci, bir trafik kazsı sonucu hayatını kaybetmesinin 16. yılında Kartal Yakacık'taki mezarı başında anıldı.

İstanbul Köprübaşı Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen anma töreninde konuşan Dernek Başkanı Köksal Purtoğlu, ''Örnek alınması gereken bir politikacıydı. Onun dürüst siyasetini ve dürüst kişiliğini, şimdiki politikacılardan da bekliyoruz. İnsanlara bir şey verenler mutlaka karşılığını alır, 16. yılı olmasına rağmen halen büyük bir topluluk tarafından anılması da onun dürüstlüğünün simgesidir'' dedi.

Purtoğlu, Adnan Kahveci'nin, derneklerinin kurucu üyesi olduğunu da sözlerine ekledi.
Katılımcılar, ''Unutmadık, unutmayacağız'' yazılı pankart ve Türk bayrağı asılan mezarın başına, Adnan Kahveci'nin resminin çevresi karanfillerle çevrili bir çelenk koydu.

Kahveci'nin ruhuna duaların okunduğunu anma törenine, Adnan Kahveci'nin iki oğlundan Cihan Kahveci, eski ANAP milletvekilleri Hayrettin Elmas ve İsmail Sancak, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar ve bazı siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler