Piyanist Labeque kardeşler ilk kez İstanbul'da

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın (BİFO) konuğu olarak İstanbul'a ilk kez gelen piyanist Katia ve Mariella Labeque kardeşler, Gürer Aykal'ın yönetiminde, 20. yüzyılın dinamizmi ve heyecanını taşıyan bir yapıtla 17 Ocak'ta sahne alacak.

Yayınlanma: 10.01.2013 - 10:38
Abone Ol google-news

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki konserin diğer önemli sürprizi de Türkiye'nin çağdaş bestecilerinden Zeynep Gedizlioğlu'nun Borusan Kültür Sanat'ın siparişi üzerine bestelediği yapıtının dünya prömiyeri olacak.

''Pavarotti'nin öğrencisi'' ve Türkiye'nin önemli seslerinden Hakan Aysev ile kadın tasavvuf müziği topluluğu ''Revnak'' 12 Ocak'ta TİM Show Center'de konser verecek. Konser için 14 saz ve 10 koro sanatçısı ile 5 semazen ilk kez bir araya geldi. İlahiler, arya ve türkülerle dolu konserde, tasavvuf müziğinin kudüm, ney, kanun, ud ve tambur sesiyle yarattığı büyülü atmosfere, kimi zaman piyano, keman ve viyolonsel de eşlik edecek. Aysev ve Revnak grubu, ''Ben Yürürüm Yane Yane''den ''Sarı Çiçek''e , ''Ayrılık''tan ''Santa Lucia''ya kadar uzanan geniş repertuvarlarını da özel orkestraları eşliğinde seslendirecek.

Bestelerinde modern caz ile Türk müziğinin makam ve usullerini doğal bir şekilde kaynaştırmaya ve birbirinin parçasıymış gibi kullanmaya özen gösteren Mehmet Ali Sanlıkol ile Cem Mutlu'nun kurduğu Sanlıkol & Mutlu Quintet, Erkan Oğur'un da katılımıyla yarın Borusan Müzik Evi'nde hayranları ile buluşacak. Erkan Oğur, 16 Ocak'ta da Çevre Tiyatrosu'nda hayranlarıyla bir araya gelecek. Ayrıca, 11 Ocak'ta Ogün Sanlısoy, İstanbul Live'da, Ezginin Günlüğü, The Mekan'da, 12 Ocak'ta Özge, Mask Live Music Club'ta ve Halil Sezai, Kadıköysahne'de, 15 Ocak'ta Selçuk Balcı ve 16 Ocak'ta Demir Demirkıran da Jolly Joker'de sahne alacak.

Opera ve bale

Fulya Sanat'ta, 15 Ocak'ta ''MDTist'' projesi tarafından hazırlanan sezonun tek yeni programı ''Ergime'' isimli dans gösterisi sahnelenecek.

''MDTist''in yabancı koreografların eserleri ile sergilediği ilk programda, modern ve çağdaş dans tekniği ve anlayışı, Hollanda'dan Itzik Galili, Almanya'dan Dieter Baumann ve Jutta Hell, Brezilya'dan Bruno Caverna ve Belçika'dan Annabelle Lopez Ochoa gibi tanınmış koreografları bir araya getiriyor.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda da 16-17-18 ve 19 Ocak'ta büyük besteci Richard Strauss'un ''Ariadne Naksos'ta'' operası sergilenecek.

İlk kez 1912 yılında Stuttgart'ta seyirci karşısına çıkan ''Ariadne Naksos'ta'' operası, Mehmet Ergüven tarafından sahneye konuluyor. Operanın orkestra şefliğini Raoul Grüneis, dekorunu İsmail Dede, kostümünü Gülay Korkut, evinim ve jestini Neslihan Öztürk ve ışığını Metin Koçtürk üstleniyor.

Tiyatrolar

İstanbul Devlet Tiyatrosu, Küçük Sahne'de yarın ve 12 Ocak'ta ''Herkesin Bildiği Sırlar'', 16 ve 17 Ocak'ta ''Kurban'', Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde yarın, 12, 13 ve 17 Ocak'ta Güngör Dilmen'in ''Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını'' adlı müzikli oyunu, Cevahir Salon 1'de yarın, 12, 13, 15, 16, 17 Ocak'ta ''Sidikli Kasabası Müzikali'', Cevahir Salon 2'de yarın ve 12 Ocak'ta ''Açıl Kafam Açıl'', 13 Ocak'ta ''Sihirli Hediyeler'' çocuk oyunu, 15, 16 Ocak'ta ''Zalim Mahmut-Bir Kurtlu Kıssa'', Üsküdar Tekel Sahnesi'nde 12, 13 ve 17 Ocak'ta ''Sessizlik'', Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde yarın, 12 ve 13 Ocak'ta ''Çirkin'', Üsküdar Stüdyo Sahne'de yarın ve 12 Ocak'ta ''Michelangelo'', 15 ve 16 Ocak'ta da ''Kontrabas'' adlı oyunları sahneleyecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Ümraniye Sahnesi'nde yarın, 12 ve 13 Ocak'ta ''Toros Canavarı'', 16, 17 Ocak'ta ''Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum'', Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde yarın ve 12, 13 Ocak'ta ''Buluşma Yeri'' ve 16, 17 Ocak'ta ''Türkiye Kayası'', Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde yarın, 12 ve 13 Ocak'ta ''Surname 2010'', 12 ve 13 Ocak'ta ''Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt'', 16, 17 Ocak'ta ise ''Vişne Bahçesi'' izleyiciyle buluşacak.
Ayrıca, Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde yarın, 12 ve 13 Ocak'ta ''Meraklısı İçin Hikaye'' ve 12, 13 Ocak'ta çocuk oyunu ''Boncuk'', 16, 17 Ocak'ta ''Zengin Mutfağı'', Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde yarın, 12 ve 13 Ocak'ta ''Büyünün Gözleri'', 16, 17 Ocak'ta ise ''Gönlümdeki Osman Hamdi Bey'', Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yarın, 12 ve 13 Ocak'ta ''Şark Dişçisi'' ve 16, 17 Ocak'ta ''Dar Ayakkabı ile Yaşamak'', Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde yarın, 12 ve 13 Ocak'ta ''Çığ'', 16, 17 Ocak'ta ''Arka Bahçe'' adlı oyunlar izlenebilecek.
Tolga Çevik ''Komedi Dükkanı - Arkadaşım Hoşgeldin'' adlı oyunu ile yarın Bostancı Gösteri Merkezi'nde sahneye çıkacak. Sadece sahnede sergilenecek ve hiçbir yerde yayınlanmayacak gösteri ile Tolga Çevik, turnesini gerçekleştirip, kış sezonuna hazırlık yapacak.
Dot Sahnesi'nde 9-26 Ocak tarihleri arasında ''Altın Ejderha'' adlı oyun izleyiciyle buluşacak. Yönetmenliğini Barış Erdenk'in yaptığı ''Küçük Adam Ne Oldu Sana'' isimli oyun da 12 Ocak'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Profilo Kültür Merkezi'nde 13 Ocak'ta ''Hiç'', Trump Tower Mall'da yarın ''Asi Kuş'', 13 Ocak'ta ''Kuçu Kuçu'', Küçükçiftlik Park'ta yarın, 12 ve 13 Ocak'ta ''Mi Minör'' oyunları izlenebilecek.
2000 yılında ''Dünyanın En İyi Kabare Sihirbazı'' seçilerek ''Merlin'' ödülünü alan Kubilay QB Tunçer, 14 Ocak'ta Metin Zakoğlu Cafe Theatre'da sahne alacak.
Sihirbazlıkla stand-up komediyi birleştiren Tunçer, bir buçuk saatlik gösterisinde izleyicileri hayrete düşürüyor. İngiliz Independent gazetesinin ''sahnelerimizde görmeye alışık olmadığımız bir karizma'', Economist dergisinin ''Ülkenin en çok aranılan üç konuşmacısından biri'' dediği Tunçer, daha önce Londra, Paris, Sydney, Las Vegas gibi birçok şehirde sahne aldı.

Sergi

''Nazım 111 yaşında – Nazım'ın Sanatı, Sanatçıların Nazım'ı'' sergisi, 12 Ocak - 7 Şubat 2013 tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek. Marmara Forum, 14 - 20 Ocak tarihleri arasında, ''Uluslararası Küçük Prens Resim Yarışması''nın sergisine ev sahipliği yapacak. Yarışmada dereceye giren 50 resim, Marmara Forum'da meraklılarıyla buluşacak.

Çocuklar için

Atlantis Sirki, yarın, 12, 13 ve 17 Ocak'ta ArenaPark AVM'de gösteri sunacak. Akrobasi gösterileri, fanatik köpeklerin futbol şovu, nefes kesen köpek balıkları, akıllı foklar ve sevimli penguenler, çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatacak.
''Sindrella'' 12 Ocak'ta, ''Oz Ülkesi'' adlı 2 perdeli müzikal çocuk oyunu da 13 Ocak'ta TİM Fettah Aytaç Salonu'nda izlenebilecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler