Parlayan Yıldız Veriko Tchumburidze'ydi

Yetenekleriyle gelecek vaat eden genç müzisyenleri sanatseverlerle buluşturan Parlayan Yıldızlar serisinde bu kez 7. Uluslararası Çaykovski Genç Müzisyenler Yarışması birincisi olan Veriko Tchumburidze vardı.

Yayınlanma: 11.01.2013 - 13:29
Abone Ol google-news

Sahnede olgun yorumuyla hayranlık uyandıran genç müzisyen, Brahms’ın Keman Sonatı ile Çaykovski’nin Mi bemol Majör Melodie eserlerini yorumladı. Piyanist Marina Cincaradze’nin eşliğinde gerçekleştirdiği konserin ikinci yarısına Eugène Ysaye’nin Solo Sonatı ve Franz Waxman’ın Carmen Fantasy’si ile devam eden Tchumburidze, konserin sonunda büyük alkış aldı. Sahneden indikten sonra alkışlara karşılık vererek tekrar sahneye çıkan genç kemancı, zamansızca aramızdan ayrılan İş Sanat’ın çok değerli yönetmeni Meriç Soylu’yu anmak için Edward Elgar’ın La Capricieuse eserini çaldı.

Henüz 16 yaşında olmasına rağmen birçok başarı elde eden Veriko Tchumburidze bugüne kadar Eskişehir Senfoni Orkestrası, Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası gibi Türkiye’nin önde gelen orkestralarıyla solist olarak sahne aldı.

Keman çalmaya henüz 4 yaşında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Selahattin Yunkuş eğitmenliğinde başlayan Tchumburidze, 2010 yılından bu yana “Güher&Süher Pekinel ile Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler” bursuyla Viyana’da Hochschule für Musik’te öğrenimini sürdürüyor.

issanat.com.tr


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler