'Bu yapılması gereken bir hizmettir'

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, ''Siyasi rant beklemeden 'yapılması gereken hizmet' olarak gördüğümüz için camilerimize, cemaatimize her türlü hizmeti vermeyi belediye başkanlığının görevi olarak kabul ettik. Bu konuda cami derneklerinden de talep geldi'' diye konuştu.

Yayınlanma: 05.02.2009 - 17:53
Abone Ol google-news

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, CHP İl Başkanı Rıdvan Alkan, İzmit Belediye Başkan Adayı Fikret Toker, Başiskele Belediye Başkan Adayı Hasan Hüseyin Çakar ile Kocaeli Müftüsü Hikmet Kutlu'yu ziyaret etti.

Sirmen, ziyaretinde, Kutlu'ya ''Mahalle Evleri'' projeleri içerisinde açmak istedikleri Kur'an kursları konusunda birlikte hareket etmek istediklerini bildirdi. Kutlu'ya projesini aktaran Sirmen, mahallelerde, muhtarlıkların içinde olacağı, üniversiteye hazırlık derslerinin, etütlerin, bilgisayar ve halk oyunları kursları ile mahallelilerin talepleri doğrultusunda açılacak benzer kursların yer alacağı kültür evleri oluşturmayı planladıklarını söyledi.

Kültür evlerinde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın denetiminde Kuran kursları da verilebileceğini dile getiren Sefa Sirmen, şöyle konuştu: ''Bu konuda CHP'li olmam nedeniyle sevinenler oldu, takdir edenler oldu. Konu hala tartışılıyor. Biz bu projenin doğru olduğuna inanıyoruz. Geçmişte de müftülüklerimizle irtibatlı durumdaydık. Müftülüğün erişemediği, tamamlayamadığı hizmetlere belediye başkanlığı dönemimde katkılarım oldu. Kocaeli Müftülüğü'nün hizmet binasının temelinde bile bizim demirimiz, harcımız var. Siyasi rant beklemeden yapılması gereken hizmet olarak gördüğümüz için camilerimize, cemaatimize her türlü hizmeti vermeyi belediye başkanlığının görevi olarak kabul ettik. Şimdide aynı şeyi düşünüyorum. Her türlü sıkıntıyı birlikte aşmak düşüncesindeyiz. Bu konuda cami derneklerinden talep geldi. Mekan sıkıntısı çekildiğini bildirdi, böyle bir ihtiyacın varlığından bahsettiler. Biz de kayıtsız kalamazdık.''

Müftü Kutlu ise Sirmen'i güzel düşüncelerinden dolayı takdir ettiğini ifade ederek, üzerlerine düşeni yapacaklarını dile getirdi. Kutlu, il genelinde 149 Kuran kursu bulunduğunu dile getirerek, bunun başka Kuran kursu açılmayacağı anlamına gelmediğini, kısa sürede 10 Kur'an kursu daha açılması için çalışmaları olduğunu kaydetti.

Yurttaşların talebi doğrultusunda da gerekli şartlar oluşturularak yeni kurslar açılabileceğine işaret eden Kutlu, ''Bunu kim yaparsa biz minnet duyarız. Aziz millete hizmet eden herkes bizim için muteber insanlardır. Bu bakımdan sizlere teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

İzmit İlçe Müftüsü Halil Uzun ise kendisini ziyaret eden Sirmen ve beraberindekilere Kuranıkerim ve Türkçe mealini hediye etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler