ABD ve Fransa geçiş noktalarının açılmasında ısrarlı

ABD ve Fransa, Gazze'deki geçiş noktalarının insani yardımlar için açılması gerektiğini bildirdi. Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ''Gazze'deki insani durumdan çok endişe duymaktayız. Bayan Clinton ile birlikte, geçiş noktalarının yardımlar için açılması konusunda taraflara baskı yapmak konusunda mutabık kaldık" dedi.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 07:27
Abone Ol google-news

ABD ve Fransa Gazze'deki geçiş noktalarının açılmasında ısrarlı. Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Washington'da yaptığı görüşmeden sonraki açıklamasında, geçiş noktalarının açılması konusunda baskı yapma kararı aldıklarını belirtti.

Kouchner, ''Gazze'deki insani durumdan çok endişe duymaktayız. Bayan Clinton ile birlikte, geçiş noktalarının yardımlar için açılması konusunda taraflara baskı yapmak konusunda mutabık kaldık. Gazze'deki insanların insani yardıma ihtiyacı var'' dedi.

Clinton da, İran'ın nükleer programı konusuna değindi ve Rusya ile daha çok istişarelerde bulunmak istediğini belirtti. Clinton, ''İran'ın nükleer silah yapma konusundaki çabalarına ilişkin ortak endişelerimizle ilgili olarak birlikte akıllı bir diplomasi yürütüp uluslararası toplumla diyalog içinde olacağız'' dedi. Bu girişimi, Rusya'yı da dahil ederek yapmayı planladıklarını belirten Clinton, ''çünkü Moskova ile daha yapıcı bir ilişki geliştirmek niyetindeyiz'' dedi.

Kouchner de, Clinton'ın İran ile ilgili konuşmasında açıkça Rusya'yı dile getirmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti ve ''Ben ısrar ettim o da beni kırmadı ve Rusya'nın da diyaloga dahil olduğunu resmen söyledi'' ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler