Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet bugünkü manşetinde Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Ekonomik ve Sosyal Konsey toplantısına yer vererek , "işçi ve işveren"in isyanını ön plana çıkartıyor. Hürriyet ve Akşam gibi gazeteler, yerel seçimler öncesi hükümetin Tunceli'de başlattığı 'beyaz eşya' dağıtımınını eleştirirken, Milliyet, Erdoğan'ın Nato'nun askeri kanadına tekrar dönmek isteyen Fransa karşısındaki tutumuna dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 08:02
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

İşçi-işveren isyanı

Başbakan Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Ekonomik ve Sosyal Konsey toplantısı, işverenlerin isyan ve sert tepkisine sahne oldu. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Başbakan Erdoğan’a Hükümet bu krizi iyi idare edemedi ve edemiyor. Bıçak kemiğe dayandı. Biz ölüyoruz, tedbir alın diye konuştu.


HÜRRİYET

Yozgat'ın günahı ne

Tunceli'de seçime iki ay kala beyaz eşya dağıtımının bu ilden daha yoksul durumda olan 29 ilde, örneğin Yozgat'ta yapılmaması eleştirilere neden oldu.

 

MİLLİYET

Davos sonrası ilk sınav

Türkiye, AB müzakere sürecinde 8 başlığın açılmasını engelleyen Fransa'nın NATO askeri kanadına dönüşünü veto hakkına sahip. Erdoğan'ın bu önemli kartı kullanıp kullanmayacağı merak konusu.


RADİKAL

CHP'de çarşaf Kuran AKP'de rakı şarap...

CHP'de çarşaf bitmeden Kuran öğretimi tartışması çıktı. Sirmen'e parti içinden eleştiriler geldi. CHP tartışırken, AKP'de bol içkili kokteyl yağıldı.

 

AKŞAM

Sosyal devlet çoştu

Yerel seçimlere 5 kala hükümet kesenin ağzını açtı. AKP'nin milletvekili çıkaramadığı Tunceli gibi, DTP'nin güçlü olduğu Batman ve Diyarbakır'a da 'sosyal yardım' yağıyor.

 

POSTA

Erdoğan'ın "çuval" sırrı

2003'te Kuzey Irak'ta başına çuval geçirilen askerlerimizi Başbakan Erdoğan'ın kurtardığı ortaya çıktı. Erdoğan, dönemin Amerika Başkan yardımcısını arayıp "Çabuk o çocukları serbest bırakın" diye rest çekmiş.

 

VATAN

Başkan bu ne iş?

Kadir Topbaş Rumelihisarı'ndaki inşaat için "mülk sahibi bizden onarım ruhsatı aldı" demişti. Ancak o mülkün çoğunluk hissesi Topbaş Ailesi'nin çıktı.

 

BİRGÜN

Konuşan vekilie 1.5 yıl hapis cezası

DTP Diyarbakır milletvekili Aysel Tuğluk'a, partisinin Batman İl Kongresi'nde yaptığı konuşmadan dolayı, 'örgüt propagandası'ndan 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

 

SABAH

Yaş küçük ceza büyük

251 çocuk taşlı eyleme katıldığı için örgüt sanığı oldu. 18'i ceza aldı. Son örnek, 15 yaşındaki Y.G.


TERCÜMAN

Arap kalleşliği

Erdoğan'ın Davos'taki çıkışı ve Gül'ün Suudi Arabistan'da barış çabalarına rağmen Arap dünyası, "Siz karışmayın" diyerek büyük bir ihanet sergiledi.


YENİ ŞAFAK

Kral'dan Davos restine destek

Müslümanların aynı vücudun parçaları gibi birbirlerine yakın olduğunu hatırlatan Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Cumhurbaşkanı Gül'e "Filistin'le ilgilenmenizden mutluluk duyuyoruz" dedi.

 

ZAMAN

Bu kahvenin faturası Davos'ta ödendi

Başbakan Erdoğan'ın Peres'e sert tepkisinin Arap dünyasındaki yankısı devam ediyor. Riyad'da sokaklar al bayraklarla donatılırken, sanal ortamda "Tatil için Türkiye'ye" kampanyası başlatıldı. Arapların, şehri gezen Türklere ilgisi büyük.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler