Yazar Demirer hakkındaki dava

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, TCK'nin 301. maddesinden yargılanmasına izin verdiği yazar Temel Demirer hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşmayı Uluslararası Af Örgütü Temsilcisi Jenny Vanderlinden de izledi.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 08:40
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından yapılan basın açıklamasındaki sözleri nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesinden yargılanmasına izin verdiği yazar Temel Demirer hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Demirer ve avukatları katıldı. Uluslararası Af Örgütü Temsilcisi Jenny Vanderlinden de duruşmayı izledi. Demirer'in avukatları, müvekkilleri hakkında verilen yargılama izninin yürütmesinin durdurulması için Ankara 4. İdare Mahkemesine yaptıkları başvurunun reddedildiğini bildirdi. Bu karara, Ankara Bölge İdare Mahkemesinde itiraz ettiklerini kaydeden avukatlar, bu sonucun beklenilmesini istedi.
Avukatlar ayrıca, Hrant Dink cinayetine ilişkin Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan raporun istenmesini de talep etti.

Yargıç Mehmet Nuri Öztürk, Ankara Bölge İdare Mahkemesine yapılan itirazın sonuçlanmasının beklenilmesine, Başbakanlık Teftiş Kurulu raporunun ise daha sonra değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Demirer hakkında, Hrant Dink'in öldürülmesinden bir gün sonra Ankara Yüksel Caddesi'ndeki basın açıklamasında, ''halkı kin veya düşmanlığa tahrik veya aşağılama'' ile ''Türklüğü, Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama'' suçlarına ilişkin TCK'nın 216/1. ve 301/1. maddeleri uyarınca dava açılmıştı. TCK'nın 301. maddesinde yapılan değişiklikle Demirer, 1 yıl 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler