CHP'li Köktürk, emekli maaşlarını sordu

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e işçi emeklilerinin maaşları konusunda yeni bir çalışma yaparak, maaşları yeniden düzenlemeyi düşünüp düşünmediklerini sordu.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 11:55
Abone Ol google-news

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, verdiği soru önergesinde "Bugün işçi emeklilerine ödenmekte olan aylıkların açlık sınırının altında, Yoksulluk sınırının ise dörtte biri düzeyinde olduğu düşünülürse; bu konuda yeni bir çalışma yaparak maaşları yeniden düzenlemeyi düşünüyor musunuz" sorusunu sordu. Köktürk, AB'deki bu yöndeki norm ve standartların, reform çalışmalarında benimsenip benimsenmeyeceğine de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in açıklık getirmesini istedi.

İktidar tarafından, emeklilerine tanınması gereken sosyal ve ekonomik hakların bütçe üzerinde büyük bir yük getirdiği değerlendirmelerinin "sosyal devlet" anlayışıyla bağdaşıp bağdaşmadığına da yanıt isteyen Köktürk, bakan Çelik'e yönelttiği bir başka soru da şöyle:
"Devletin her dönem sosyal güvenlik sistemine katkıda bulunması anayasal bir zorunluluktur. Ancak, adaletli paylaşımın sağlanması da en az bu katkılar kadar önemlidir. İşçi emeklilerinin intibak sorunu çözülmeden, adaletli bir paylaşımdan söz etmenin mümkün olduğunu düşünüyor musunuz?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler