"Somali yine bir fantezi"

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Somali'ye asker gönderilmesine ilişkin yetki tezkeresini "fantezi" olarak değerlendirdi.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 12:25
Abone Ol google-news

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Somali'ye asker gönderme nedeniyle büyük bir kaynak ayrılacağını belirterek "Türkiye'nin ekonomik durumu ortada iken uluslar arası bir takım sorunların hamiliğine soyunulmasının anlamı yok" dedi.

Genç, dünyada yasadışı hareketleri karşı mücadele etmenin bütün devletlerin görevi olduğunu belirtirken, Türkiye'nin de bu yöndeki katkılarını BM'nin bünyesinde yapması gerektiğini kaydetti. Genç, "Somali yine bir fantezi, Türkiye'nin tek başına ortaya çıkması, bu işin maddi külfetini üzerine alması bence hatalı bir durum. Türkiye'de ekonomik durum ortada iken uluslar arası bir takım sorunların hamiliğine soyunulmasının bir anlamı yok. Bir de ne kadar silahlı güç gönderilecek? Bu da önemli. Gönderilecek gücün üç beş tane çeteci karşısında mağlup olmaması lazım. Mağlup olduğunda Türkiye'nin itibarı sarsılır. BM çatısı altında bir konsensüs oluşturulup bu adımları öyle atmak lazım. Yoksa fatura Türkiye'ye yüklenmemeli" diye konuştu.

Bakan Bağış'a tepki

Genç, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın 2002 yılında Türk askerinin başına çuval geçirilmesi konusunda söylediği sözlere de tepki gösterdi. Bağış'ı doğru söylememekle eleştiren Genç, "Bizim askerlerimizin başına 3 Temmuz'da çuval geçiriliyor, 57 saat sonra Erdoğan ve Gül ortaya çıkıyor. O güne kadar hep susuyorlar. 57 saat sonra Cheney'i arıyorlar ve Cheney 'Askerlerinizin başına çuval geçirilmesi hükümeti ilgilendiren bir konu değil, tamamen siyasi iktidarınıza karşı başkaldırma olayları içinde bulunan güç odaklarına karşı ders vermek için bunu yaptık' diyor. Bunun karşısında Erdoğan susuyor. Bakanlık makamına gelmiş kişilerin bu kadar gerçekleri çarpıtmaları, bu millete bu kadar yanlış bilgi vermeleri insanı hayrete düşürüyor " dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler