Terör örgütü Hizbullah ana davası

Aralarında üst düzey sorumluların da bulunduğu 33 sanıklı terör örgütü Hizbullah ana davasına devam edildi. Mehmet Sincar'ın öldürülmesiyle ilgili eyleme katıldığı iddia edilen terör örgütü Hizbullah üyesi Cihan Yıldız savunmasını yaptı.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 12:26
Abone Ol google-news

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu 23 sanık ve avukatları hazır bulundu. 7'si tutuklu, 1'i gıyabi tutuklu, 2'si tutuksuz yargılanan 9 sanık ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, kapatılan DEP'in milletvekili Mehmet Sincar'ın 1993 yılında Batman'da öldürülmesi eylemine katıldığı için kırmızı bültenle aranırken Avusturya'da yakalanarak Türkiye'ye iade edilen terör örgütü Hizbullah üyesi Cihan Yıldız savunma yaptı.

Terör örgütü Hizbullah'a 1995 yılında katıldığını anlatan Yıldız, Sincar'ın öldürülmesi eylemine katılmadığını savundu. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Cumhuriyet savcısı, önceki duruşmalarda mahkemeye sunduğu mütalaada bir kısım sanıklar hakkında; ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mevcut anayasal düzenini silah zoruyla yıkarak yerine şer'i esaslara dayalı İslam devleti kurmayı amaçlama'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile ''Terör örgütü üyesi olma'' suçundan 10'ar yıla kadar hapis cezası istedi. Mütalaada 2 sanığın da beraatı talep edilmişti.

Yargılama sırasında yaşamını yitiren bir sanık ile ilgili davanın düşürülmesi istenen mütalaada, hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan bir sanık ile ilgili dosyanın da dava dosyasından ayrı tutulması talep edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler