DTP, Toptan ile görüştü

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Aysel Tuğluk'un 1 yıl 6 aylık hapis cezası konusunda Meclis Başkanı Köksal Toptan'la görüştü. Kaplan, Meclis üyeleri ile ilgili tüm soruşturma dosyalarının ve davaların safahatlarının Adalet Bakanlığı'ndan istenmesinin zorunlu olduğunu belirterek, bu çerçevede Meclis kararı olmadan süren yargılamaların durdurulmasının da zorunlu olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 13:14
Abone Ol google-news

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Polis gelip hiçbir DTP'li milletvekilini alamayacaktır Buna karşı partimizin, halkımızın tepkisi şiddetli olacaktır" dedi. Hakkında 1 yıl 6 ay hapis cezası verilen Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, "Bu cezalarla susmayız" diye konuştu.

Kaplan, Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'la birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'a hapis cezası verilmesiyle ilgili dün Meclis başkanı Köksal Toptan'la görüştüğünü bildirdi. Anayasa'nın 83'ncü maddesinde milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılmadan yargılanamayacağına ilişkin hükme rağmen, darbe dönemlerinde bile görülmeyen bir uygulama ile Aysel Tuğluk'un yargılandığını söyleyen Kaplan, verilen hapis cezası kararı ile bugüne kadar görülmeyen bir uygulamanın yolunun açıldığını söyledi. Kaplan, "Eğer bu yol açılırsa bunun akıbeti bütün Meclisi bulur, Hamas'ı savunan Erdoğan'ı da Ergenekon'u savunan Baykal'ı da bulur. Umarım bu yanlıştan dönülür. Dokunulmazlığa sığınan bir parti değiliz. Ancak yasalar, anayasa ihlal ediliyor" diye konuştu.

Toptan'a da görüşlerini ilettiğini belirten Kaplan, çifte standart uygulandığını kaydederek, DYP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın da milletvekili olmadan önce suç işlediğini ancak yargılanmadığını söyledi. Kaplan, "Meclisin, üyesinin hukukuna sahip çıkmasını istiyoruz. Hiçbir yargıç, milletvekilini yargılayamaz. Milletvekilinin yargılanmış olması, anayasanın ihlalidir. Polis gelip hiçbir DTP'li milletvekilini alamayacaktır. Buna karşı partimizin ve halkımızın tepkisi şiddetli olacaktır" diye konuştu.

Hakkında 1 yıl 6 ay hapis cezası verilen Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk da kendisine verilen cezayı kişisel görmediğini, düşünce özgürlüğüne verilen bir cezanın söz konusu olduğunu söyledi. Tuğluk "Bu cezalarla susmayız; Kürt sorunu da çözümlenmez. Şimdiye kadar verilen binlerce mahkumiyete rağmen sorun bitti mi? Çözümün önünü açmak için belki hoşa gitmeyen şeyleri ifade ediyoruz. Sorunun barışçıl, demokratik yollarla çözülmesi için DTP'nin Mecliste olması şanstır. Siyasetin yolu kapatılırsa Türkiye açısından tehlike olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler