Boşanmanın nedenlerini araştıracaklar

AKP Yozgat Milletvekili Osman Coşkun ve 20 milletvekili, boşanma olaylarının nedenlerinin araştırılması ve alınacak önlemlerle olası boşanma vakalarının engellenmesi amacıyla Meclis Araştırma Önergesi hazırladı.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 14:09
Abone Ol google-news

AKP milletvekilleri tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan önergede, Türk aile yapısının sağlam temeller üzerinde kurulabilmesi için Türkiye'de meydana gelen ve binlerce ailenin dağılmasına, binlerce çocuğun mağdur olmasına neden olan boşanma olaylarının ve nedenlerinin araştırılması, elde edilen bulgular doğrultusunda önlem alınarak olası boşanma vakalarının engellenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması istendi.

Önergenin gerekçesinde, 2001 yılında 544 bin 322 olan evlilik sayısının 2007 yılında 638 bin 311'e ulaştığı belirtilerek, boşanma olaylarında da ciddi artış olduğu kaydedildi. Gerekçede, 2001 yılında 91 bin 994 olan boşanma sayısının 2007 yılında 94 bin 219'a yükseldiğine işaret edilerek, şu görüşlere yer verildi: ''Rakamlar, Türk toplumunun ve devletinin temel taşı olan ailede bazı sorunlar ortaya çıktığını, ailelerin yıkımına ve binlerce çocuğun anne ya da baba sevgisinden uzak kalmasına sebep olmaktadır. Hata bazen iki tarafın da sahip çıkmaması nedeniyle çocuklara anne ve babalık yapmak devlete düşmektedir. Boşanma sonucu mağdur olan ve bundan en çok zarar görenlerin çocuk olması, en önemli ve üzerinde durulması gereken konudur. Tek tarafta kalan ya da çocuk esirgeme kurumuna verilen çocukların kişisel gelişimlerinde ciddi sorunlar ortaya çıkıyor ve ileriki dönemlerde topluma entegre olmada sorun yaşıyor. Bu nedenle, ailelerde meydana gelen boşanma olayları, ailesel sorunlar ve sonuçlar değil, toplumu etkileyen içtimai sonuçlar doğurmakta ve Türk aile yapısını derinden yaralamaktadır.''

Kurulacak komisyonda konunun araştırılması ve elde edilecek bulgular doğrultusunda önlemler alınarak olası boşanma vakalarının engellenmesinin, toplum hayatına önemli katkılar sağlayacağı ifade edildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler