"One minute Sayın Başbakan"

Bağımsız Eğitimciler Sendikası, öğretmen ve öğretmen adaylarının sorunlarına dikkati çekmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde eylem düzenledi. ''Biz size 29 harf öğrettik, ya siz'' ve ''One minute! Sayın Başbakan sözleşmeli öğretmen istemiyoruz'' yazılı dövizler taşıyan eylemciler, temsili Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in mankeninin üzerini tebeşirle çizdiler.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 14:28
Abone Ol google-news

Atama bekleyen işsiz öğretmen adayı ve öğretmenler, MEB'in atama politikalarına tepkisini ortaya koymak için Bakanlık önünde toplandı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in atanmayı bekleyen 200 bini aşkın öğretmen adayına dönük "vurdum duymaz tavrına dur demek" için düzenlenen mitinge, cok sayıda öğretmen ve öğretmen adayı katıldı.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası'nın önderliğinde toplanan mitinge Birleşik Kamu-İş, Eğitim-İş gibi sivil toplum örgütleri de destek verdi.

Eyleme katılanlar, üzerinde ''Biz size 29 harf öğrettik, ya siz'', ''One minute! Sayın Başbakan sözleşmeli öğretmen istemiyoruz'' ve ''Alma öğretmenin ahını, çıkar aheste aheste'' yazılı dövizler taşıdılar.

 

Bakan Çelik tebeşirle çizildi

Mitingde konuşan Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Bizi sessiz sanan sayın Bakan ve Başbakan duysun, öfkemizin 29 Mart'ta sandığa yansıyacağını bilsin" dedi. 8 bin öğretmenin atanacağının açıklandığını anımsatan Avcı, atanacak öğretmenlerin de 200 bin işsiz öğretmen arasından değil sözleşmeli öğretmenler arasından seçileceğini kaydetti.

MEB Binasının ağlama duvarına dönüştürüldüğünü söyleyen Avcı, "Başöğretmen Atatürk'ün öğretmenleri torpile mahkum edildi. Atatürk'ün öğretmenlerini torpile mahkum eden AKP'yi ak tebeşirle çiziyoruz. Bakan Çelik'i ak tebeşirle çiziyoruz" dedi.

Avcı, konuşmasının yüzüne Bakan Çelik'in fotoğrafının yapıştırıldığı temsili Hüseyin Çelik mankeninin üzerindeki takım elbiseyi tebeşirle çizdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler