'Tek eksik Gökçek'in istifa dilekçesi'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Çayyolu'nda bir kooperatif evi, Pursaklar'da 500 küsur metrekare arsası ile oğluna ait evi" olduğunu söyleyen Melih Gökçek'in, üzerine kayıtlı iki ayrı evi olduğuna ilişkin Emlak Vergisi Beyannamesi suretini basın mensuplarına gösterdi. Vural "İddiamızı belgeleriyle ortaya koyduk. Tek eksik olan Gökçek'in istifa dilekçesidir" dedi.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 17:02
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, özel bir televizyon kanalında mal varlığını açıklarken, Ankara'da Çayyolu'nda kooperatif evi, Pursaklar'da 500 metrekarelik arsası ile oğluna ait bir evi olduğunu söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in üzerine kayıtlı iki evin olduğunu iddia etti. Gökçek'i istifaya çağıran Vural, "Ankaralıları rencide edecek şekilde kömür, patates, soğanla kandıran Gökçek ve yandaşları ev sahibi oluyor" diye konuştu.

Vural Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Melih Gökçek'in mal varlığıyla ilgili iddialarda bulundu. Gökçek'in özel bir televizyon kanalında katıldığı programda, mal varlığına ilişkin açıklamalarına ilişkin ses kaydını basın mensuplarına dinleten Vural, bu açıklamalarında "Çayyolu'nda bir kooperatif evi, Pursaklar'da 500 küsur metrekare arsası ile oğluna ait evi" olduğunu söyleyen Gökçek'in, üzerine kayıtlı iki ayrı evi olduğuna ilişkin Emlak Vergisi Beyannamesi suretini basın mensuplarına gösterdi. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre, Ankara'da İbrahim Melih Gökçek isminde 20 Ekim 1948 doğumlu sadece bir kişinin bulunduğunu söyleyen Vural, 2007 yılında 895 bin 882 liraya satın alınan Dikmen Turan Güneş Bulvarı'ndaki binanın Gökçek'in üzerine kayıtlı olduğunu kaydetti. Emlak Vergisi beyannamesinde Gökçek'in Çankaya'da Aziziye Mahallesi Refik Belendir sokağındaki 75/7 numaralı daireyi ikametgah adresi olarak gösterdiğini, bunun da ikinci bir evinin daha olduğunu ortaya koyduğunu söyleyen Vural, bu eve ait tapu senedini de basın mensuplarına gösterdi. Vural "İddiamızı belgeleriyle ortaya koyduk. Tek eksik olan Sayın Gökçek'in istifa dilekçesidir" diye konuştu.

 

'Kömür, patates, soğan dağıtarak vatandaşı kandırıyorlar'

Vural, Gökçek'in Ankaralıları rencide edecek şekilde "kömür, patates, soğan" dağıtırken kendisinin ve yandaşlarının ev sahibi olduğunu belirtirek "Bu rantların hesabını verecek" dedi. Emlak Vergisi beyannamesinde yer alan emlakın kimden satın alındığını soran Vural Gökçek'e "Bu satın alınan evin imar planı var mı? Kendisi Pursaklar'da 500 metrekare arsam var bir de oğlumun evi var dedi, peki bu kimin evi, gerçek değeri nedir" sorularını da yöneltti.

 

'Pazartesi oğlunun alışveriş merkezleriyle ilgisini açıklayacağım'

Vural, Pazartesi günü yapacağı basın toplantısında ise Gökçek'in oğlunun hangi alışveriş merkezlerinde yeri olduğunu ve Belediye Başkanlığı'na ait arsalarda nasıl usülsüzlük yapıldığını açıklayacağını bildirdi. Gökçek'in satın aldığı binanın 4 bin 687 lira vergi borcu olduğunu da öne süren Vural "Ankara'da hiç dikili ağacım yok diyordu ancak bu evler Gökçek'e ait. Kimsenin helal malının takipçisi değiliz." diye konuştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler