Tolon'a tahliye

Ergenekon soruşturması kapsamında 8 aydır tutuklu bulunan ve geçirdiği rahatsızlık üzerine İstanbul GATA'da tedavi altına alınan emekli Orgeneral Hurşit Tolon tahliye edildi. Tolon, Ergenekon soruşturması kapsamında 2 Temmuz'da düzenlenen operasyonda, eski Jandarma Genelkomutanı Orgeneral Şener Eygur ile birlikte gözaltına alınmış daha sonra tutuklanmıştı.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 20:55
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturması kapsamında 8 aydır tutuklu bulunan geçirdiği rahatsızlık üzerine İstanbul GATA’da tedavi altına alınan emekli Orgeneral Hurşit Tolon dün “delil” durumuna göre tahliye edildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında 2 Temmuz’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un, avukatı İlkay Sezer İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak müvekkilinin tahliyesini istedi. Sezer’in istemini değerlendiren mahkeme Tolon’un tahliyesine karar verdi. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un tahliyesine ilişkin yazı, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne gönderildi. Tolon’un avukatlarından Ahmet Çörtoğlu, mahkemenin tahliye kararını Tolon’un sağlık sorunları nedeniyle değil, dosyadaki “delil ve hukuki” durumuna göre aldığı bildirildi. Çörtoğlu, “Sağlık nedeniyle bırakılması için bir neden yok. Tolon’un sağlığıyla ilgili yeni olumlu ya da olumsuz teşhis ve tanı yok. Sağlık nedeniyle serbest bırakıldığı doğru değildir. Dava dosyasında farklı gelişmeler var. Konuyu değerlendirdikten sonra bir açıklama yapacağız” dedi. Tolon tutuklu bulunduğu bulunduğu Silivri Cezaevin’de aşırı kilo kaybı başta olmak üzere çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle mahkeme kararıyla Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Askeri Hastanesi’ne sevk edilmişti. Hastanede yapılan tetkikler üzerine Tolon’un 3 ay tedavi görmesine karar verilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler