Gökçek'e eşekli protesto

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i protesto eden ''Gökçek Gidecek, Sola Çek'', grubu yerel seçimler sonrası Gökçek'i temsili olarak eşeğe bindirip göndermeyi içeren bir mizansen gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 07.02.2009 - 11:25
Abone Ol google-news

''Gökçek Gidecek, Sola Çek'' grubu, alkışlar eşliğinde Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı'nın önüne geldi. Burada, yüzüne Melih Gökçek maskesi ve gözlük takan bir kişi, hamile kadın, yaşlı vatandaş, otobüs şoförü ve öğrenci kimlikleriyle kendisine sorunlarını aktaranlara yanıtlar verdi. Mizansende, topluluktan bir başka kişi tarafından canlandırılan eşek de yer aldı.

''Ben bu semtte yaşıyorum. Evimden bile çıkamıyorum, yaşlıyım. Ankara'nın parasını şehrin altından girip üstünden çıkmaya harcadın'' diyen kişiye ''temsili'' Gökçek, ''Yok öyle bir şey'' karşılığını verdi.

''Püsküllüdür püsküllü ala gürgenin dalı... Talana mı kaldı Ankara'nın malı'' sözüne de temsili Gökçek, ''Ben mal varlığımı açıkladım. Hiçbir yere gitmem. Bu kent benim'' diye yanıt verdi.

''Gökçek gidecek, düm tek tek'', ''On beş yılda sıfır kilometre metronun kralı Gökçek gidecek'' şeklinde sloganlar atan grup, daha sonra çevredekilere üzerinde ''Ankara Büyükşehir Krallığı'' yazan ''Gökçek dolarları'' dağıttı.

Gösterinin ardından temsili Melih Gökçek, alkışlar arasında ''eşeğine'' bindirilerek alandan uzaklaştırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler