İtalya'da Eluana tartışılıyor

İtalya'da 17 yıldır koma halindeki Eluana Englaro'nun suni beslenmesine yargıtay kararıyla doktor gözetiminde son verme işlemi tartışma yaratmaya devam ediyor. Hükümet yeni bir yasal düzenlemeyle işlemi durdurmaya hazırlanırken, Sağlık Bakanlığı Udine'de Eluana'nın yattığı La Quiete hastanesini bugün müfettiş denetiminden geçirdi.

Yayınlanma: 07.02.2009 - 13:54
Abone Ol google-news

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, yerel seçim kampanyası çerçevesinde Sardinya adasında bugün yaptığı konuşmada, Eluana vakasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Eluana'nın suni beslenmesinin kesilmesini önlemeyi amaçlayan kararnameyi dün Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun onaylanmamasının Berlusconi tarafından yine eleştirilmesi dikkati çekti.

Berlusconi, cumhurbaşkanının kararnameyi dahi görmeden görüşünü bir mektupla ihsas ettirmesini yadırgadığını belirterek, "Cumhurbaşkanının mektubu yasa ve kararlara atıflarla doluydu. Bize göre gerçeği gizleyen bir mektuptu. Gerçek olan tek şey, burada bir insanın hayatının riske atılmasıdır. Mektup, yasal bir düzenleme olmadığı halde bizim sistemimizde ötenazinin mümkün olabileceği gibi vahim bir ima da içermekteydi" dedi.

Berlusconi, kararnamenin onaylanmamasının ardından dün akşam hazırladıkları yasa tasarısını pazartesi gününden itibaren parlamento gündemine alarak, koma halindeki hastaların yakınlarının suni beslenmeyi reddetmesini engelleyecek yeni yasayı iki-üç günde çıkaracaklarını söyledi.

Udine'deki hekimlerin Eluana'nın suni beslenmesini kademeli olarak azaltmaya başlamış olmalarını "acımasızlık" olarak niteleyen Berlusconi, "Bu kadar aceleci davranmalarını şaşkınlıkla karşılıyorum. Hekimler ölüm değil, hayat sunmalıdır. Bu olayda, hakikat ve hayat kültürü ile devletçilik ve ölüm kültürü karşı karşıyadır. Biz, hayat ve özgürlük kültüründen yanayız" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler