Başkentte sanata baskı

Sergisi için görüşme yapmak üzere İstanbul'dan başkente gelen ressam Bozkaya Aldaş, sansürle karşılaştı. Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi'nin bağlı olduğu Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü Tanıtım ve İletişim Hizmetleri Daire Başkanlığı, ressamın 35 tablosundan 23'ünün "müstehcen" olduğu gerekçesiyle sergiden kaldırılmasını istedi.

Yayınlanma: 07.02.2009 - 14:42
Abone Ol google-news

Ressam Bozkaya Aldaş insanlar arasındaki iletişim kopukluğunu ele alan eserlerin yer aldığı sergi için yaklaşık iki hafta önce İstanbul’dan başkente gelerek, konuyla ilgili Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi’nin yetkilileriyle görüştü. Galeri yönetimi Aldaş’a önce “olur” dedi. Her iki tarafın uzlaşlaşmasının ardından, taraflarca, galerinin 29 Şubat-13 Mart tarihleri arasında sanatçıya tahsis edilmesine dair bir sözleşme imzalandı.

Daha sonra Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü Tanıtım ve İletişim Hizmetleri Daire Başkanlığı, ressamın sergide yer alacak 35 tablosunun 23’ünü “müstehcen” buldu. Başkanlık 23 eserin kaldırılmasını, sanatçının kalan 12 eserle sergi açmasını istedi.

 

"Kriterlere uygun değil"

Galeri yönetimine bir dilekçe yazan ressam Aldaş, dilekçesinde bu şartlar altında bir sergi açamayacağını belirterek, sözleşmenin feshini istedi. Galeri yönetimi de Aldaş’ın sözleşmesini feshetti. Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi yetkilileri ise galeride normal şartlar altında “nü” eserlerin sergilendiğini, ancak yönetimin Aldaş’ın eserlerini “kriterlere uygun bulmadığını” belirttiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler