Milletvekili, ilçe başkanını ölümle tehdit etti

Elazığ’da AKP milletvekili Fevzi İşbaşaran ile Karakoçan İlçe Başkanı Mehmet Emin Aşam arasındaki telefon konuşması, “rüşvet ve tehdit” restleşmesini ortaya çıkardı.

Yayınlanma: 07.02.2009 - 18:08
Abone Ol google-news

Elazığ'da Karakoçan ilçesi AKP ilçe başkanı emekli imam Mehmet Emin Aşam, partisinin Elazığ milletvekili Feyzi İşbaşaran’ın “kendisini ölümle tehdit ettiğini, küfrettiğini” iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Partisinden istifa eden Aşam, avukatı aracılığıyla İşbaşaran ile arasında geçtiğini ileri sürdüğü telefon konuşmasını da gazetecilere dağıttı. Ancak telefon görüşmesinin arkasında ise Aşam’ın Karakoçan ilçesi AKP’li Belediye Başkanı Nurettin Arslan’dan  rüşvet istediği iddiası yer aldı.

Aşam’ın Arslan’a önümüzdeki dönemde de belediye başkan adayı olabilmesi için 50 bin TL rüşvet istediği, Arslan’ın “rüşvet konuşmasını” kayıt altına alarak milletvekili İşbaşaran’a gönderdiği, daha sonra bu kayıtların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a dinletildiği ileri sürüldü. Milletvekili İşbaşaran, daha sonra Aşam’ı telefonla arayarak istifasını istedi. Telefon konuşmasını kayıt altına alan Aşam, dün gazetecilere bu görüşmeye ait olduğunu ileri sürdüğü kayıtları dağıttı.

Telefon kayıtlarının bazı bölümlerinde İşbaşaran’ın Aşam’ı PKK’li olmakla itham ederek, istifa etmesini istediği yer aldı. Aşam’ın istifa etmek yerine görevden alınmasını istediği kayıtlarda, İşbaşaran’ın, “Senin ses kaydını Başbakan dinledi, sen ikiyüzlü alçak bir adamsın sen. Bana bak. Seni vururum. Karakoçan’ın ortasında vururum seni” yönündeki sözleri yer aldı. Emekli imam olan Aşam’a “Delikanlıyım ben. Karı yıkayıcı değilim” diyen İşbaşaran, Aşam’ı DTP’lilerle “işbirliği” yapmakla da suçluyor. Milletvekili İşbaşaran’ın, Aşam, “Geliyorum Elazığ’a, Karakoçan’a geliyorum. Asker de seni biliyor artık. Ulan ölü yıkayıcısı i.. imam. Sen rüşvet istiyorsun, senin ses kaydın Başbakan’da. O.... çocuğu. Bana bak, partiyi terk et yarın, yarın seni orada öldürtürüm” sözleriyle hitap etmesi dikkat çekti. Telefon kayıtlarının gazetecilere dağıtılmasının ardından açıklama yapan milletvekili İşbaşaran, “Karakoçan belediye başkan adayımız, kendisinden ilçe başkanımızın 50 bin TL rüşvet istediğini bana söyledi. Bir gün sonra şahitler huzurunda oturup, 30 bin TL’ye kadar fiyatı düşürmüş. Bu para verilmeyince benim partimin ilçe başkanı DTP’lilerle ev ev gezmeye başladı. 100 tane mükerrer seçmen kaydetti. Bunu polis de biliyor” dedi. Telefon konuşmasında tehdit ve küfürlerin anımsatılması üzerine de İşbaşaran, “Kızgınlık anında söylenmiş bir şeydir. Onun da bana küfrü var. Ama terör örgütü ile işbirliği yapıyorsa ve rüşvet yiyorsa uğraşırım” diyerek kendini savundu. Önümüzdeki dönemde de belediye başkanlığı için aday olan Arslan ise Aşam’ın rüşvet istediğine ilişkin elinde ses kaydı bulunmadığını açıkladı. AKP Elazığ İl Başkanı Ali Şerifoğlu ise Aşam’ın kendisine istifa dilekçesini verdiğini söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler