BMC firması işçilerinin eylemi

Mali sorunlar nedeniyle 10 aydır maaş alamadıklarını iddia ederek, İzmir'den iki grup halinde Ankara ve İstanbul'a otobüslerle giden BMC işçilerinden oluşan yaklaşık 600 kişilik grup, Eskişehir'e ulaştı.

Yayınlanma: 21.02.2013 - 14:59
Abone Ol google-news

Kente polislerin eşliğinde giren işçiler, Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'nde Türk-İş Eskişehir Bölge Temsilcisi Necat Kılıç, Türk Metal Sendikası Eskişehir 1 No'lu Şube Başkanı Erkut Kılıç ve diğer sendika yöneticileri ile üyeleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Grup, daha sonra Eti Caddesi'ni takiben Yenibağlar Mahallesi Türkaslan Sokak'taki Türk Metal Sendikası Şube binası önüne kadar yürüdü.

Burada basın açıklaması yapan Türk Metal Sendikası İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, şöyle konuştu: ''Bizler, İzmir'de kurulu olan 50 yıllık bir firmanın çalışanlarıyız. Ağır ticari araç, şehir içi ulaşımda hizmet veren otobüs ve ama en önemlisi ülke savunmasında hizmet veren askeri personel taşıyan araçları üreten emekçileriz. Ancak son 10 aydan beri maaşlarımızı alamıyoruz. Fabrikada defalarca eylem yapmamıza rağmen sesimizi işverene duyuramadık. Pazartesi günü almış olduğumuz karar neticesinde İzmir'den ayrılarak Manisa'da, ertesi gün Uşak'ta, ertesi gün Afyonkarahisar'da geceledik. Bugün de Eskişehir'de misafir olacağız. Yarın da Ankara'ya hareket edeceğiz. Bizi bu hallere düşüren, alın terimizin karşılığını vermeyen patronumuzu kamuoyuna şikayet ediyoruz. Ölmek var, dönmek yok, sonuna kadar mücadele edeceğiz.''

Türk-İş Bölge Temsilcisi Kılıç da konuşmasında, BMC firması işçilerinin eylemine gönülden destek verdiklerini ifade etti. Basın açıklamasına, birçok işçi sendikasının şube başkanları, üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler