Fatih Terim'in cezası belli oldu!

PFDK Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e ceza yağdırdı. PFDK’ Sportmenliğe aykırı hareket’ nedeniyle Terim'e 3 maç ceza verdi.

Yayınlanma: 28.02.2013 - 15:30
Abone Ol google-news

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’e  3 maç ceza verdi. Terim, dün Futbol Federasyonu binasına gelerek PFDK’ye sözlü savunma yaptı. 2 saat sözlü savunma yapan Terim, TFF’den ayrıldıktan sonra PFDK kararını 22.00’de açıkladı. Kurul, Fatih Terim’in G.Saray – Orduspor maçı hakemi Serkan Çınar’a yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle deneyimli çalıştırıcıya 3 karşılaşma soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 30 bin lira para cezası kesti. PFDK’nin bir hayli uzun süren toplantıda Terim’le ilgili kararı oyçokluğuyla alması dikkat çekti. ‘Sportmenliğe aykırı hareket’ nedeniyle 3 maç cezaya çarptırılan Terim’in; geçen sezon ‘hakaret’ ettiği gerekçesiyle aldığı 2 karşılaşmalık men ‘ihlallerin farklılık göstermesi’nden dolayı devreye girmedi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun yaptığı açıklama şöyle:

“Galatasaray a.ş. teknik sorumlusu Fatih Terim’in, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi, ihraç sonrası ve müsabaka esnasındaki sportmenliğe aykırı hareketleri ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 30.000.-tl para cezası ile cezalandırılmasına, (oy çokluğu)

Aynı müsabakada Galatasaray A.Ş. antrenörü Hasan Gökhan Şaş’ın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 10.000.-tl para cezası ile cezalandırılmasına, (oy çokluğu)

Aynı müsabakada Galatasaray A.Ş. antrenörü Ümit Davala hakkında, tedbire uymamaya iştirak nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına,

Aynı müsabakada Galatasaray A.Ş. idarecisi Şükrü Hanedar hakkında, tedbire uymamaya iştirak nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına karar verilmiştir.”

Fatih Terim  TFF Binası'nda

Galatasaray-Orduspor maçının devre arasında hakem Serkan Çınar ile sözlü diyaloğa girdiği için disiplin kuruluna sevkedilen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Disiplin Kurulu'nda 1 saati aşkın bir sürede ifade verdi. Terim ifadesinde hakem ile diyaloğa girmenin yanlış olduğunu kabul ettiğini ancak hiçbir şekilde hakemin küfür ve hakaret sayılabilecek nitelikte sözler sarfetmediğini söyledi. Terim, ifadesinde Serkan Çınar'a yönelik şu sözleri söylediğini kabul etti ve ifadesini şu şekildee verdi:

"Bana raporunda küfür etti yazma zevkini tatırmayacağım dedim"

"Budiyalogtan ötürü benim ceza almam hukuka ve vicdana sığmaz"

"Bana raporunda küfür etti yazma zevkini tattırmayacağım dedim. Hiçbir şekilde şahsına veya değerlerine hakaret sayılabilecek bir söz söylemedim. Her maçta olabilecek türden bir diyalogtu. Türkiye'de çok maçta benim konuşmamın çok üstünde hakeme yönelik itirazlar oluyor. Bu diyalogtan ötürü benim ceza almam hukuka ve vicdana sığmaz. Zaten hakem raporu da benim size verdiğim ifademi doğruluyor. Sözlerimin hiçbir hakaret niteliği yok. Maçın tansiyonu ile aslında olmaması gereken bir tepkim sözkonusu."

G.Saray Teknik Direktörü Terim'in hakem tarafından tribüne gönderildikten sonra oyuna müdahele ettiği şeklindeki suçlamaya karşılık ise "Oyuncum golü atmış, tribüne bana koşmuş, gelme mi diyeceğim. Maçın yüksek tansiyonu ile bizim bulunduğumuz tribünde hareketlenme oldu. Burak bana doğru koştuğu için ben de onu tebrik ettim" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler