Şahin: Uğraştığımız birçok sorun cehaletten geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Uğraştığımız birçok sorun cehaletten geliyor. Özellikle eğitim konusunda çok daha güçlenmemiz gerektiğini biliyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 28.02.2013 - 21:49
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) işbirliğinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteğiyle, Doğu ve Güneydoğu bölgeleri başta olmak üzere ihtiyaç duyulan okullarda fiziksel koşulların iyileştirilmesi ve gereksinimlerin karşılanması amacıyla gerçekleştirilen ''Bir Başkadır Benim Memleketim'' projesinin tanıtım gecesinde konuşan Şahin, projenin ismi için TİKAD'a teşekkür etti.

Şahin, ''Hakikaten bizim memleketimiz bir başkadır'' diyerek, şöyle devam etti:
''Havasına, suyuna, taşına toprağına, bin can feda bir tek yurduma. Böyle bir memleketin evlatlarıyız. Nereye gidersek gidelim. Bize dünyanın en güzel memleketi diye gösterdikleri yerlere gidiyoruz, bakıyoruz bizim memleketimiz hepsinden daha güzel. Çünkü bizim insan kaynağımız güçlü.''

Sosyal sorumluluk adına yapılan çalışmaların önemli olduğunu vurgulayan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Çünkü hepimizin bildiği bir şey var, tarihin bize bıraktığı bir miras var. Millet olmak nedir diye baktığımız zaman, çok ortak bir geçmişimiz var. Şanlı şerefli bir tarihimiz var. Şu an büyük ortaklıklar içerisindeyiz. En temel ortaklığımız insan olma ortaklığı. İnsani ve vicdani konuda hemen bir araya gelme ortaklığı. Hem de bunu sadece kendi yurdumuz içinde de yapmıyoruz, bu duygu o kadar kuvvetli ki, Somali'de, Pakistan'da, Afganistan'da, Mynmar'da, Van'da beraberiz. İyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta bizi bir yapan işte bir başkadır benim memleketimin insanlarıdır. Güçlü bir toplumdur. Güçlü toplum, güçlü bireylerden oluşur.''

''Fırsat eşitliği verirseniz çok şey başarılıyor''


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, eğitimin önemine işaret ederek, ''Uğraştığımız birçok sorun cehaletten geliyor. Özellikle eğitim konusunda çok daha güçlenmemiz gerektiğini biliyoruz'' dedi.

Eğitim alanında gerçekleştirilen kampanyalara değinen Şahin, cehaletle savaşta yola hiç durmadan devam etmeleri gerektiğini vurguladı.

Şahin, eğitimin en temel başarılması gereken bir sorun alanı olduğunu ifade ederek, bunun için de son 10 yılda ayrılan kaynaklara, yapılan projelere bakıldığında, Fatih projesi gibi bütün bölgelere fırsat eşitliği veren bir temel anlayışla yollarına devam ettiklerini anlattı.

Fırsat eşitliği verildiğinde çok şey başarıldığını, bununla ilgili çok sayıda başarı hikayesi olduğunu aktaran Şahin, ''Yoksullukla mücadele de görev alanlarımız içinde, aile korumak ve kollamak da, kadının statüsünü yükseltmek de. Temel çocuk haklarından tutun da çocuğun yaşam kalitesini yükseltmek de'' diye konuştu.

Şahin, insanın yetişmiş ve sosyal sorumluluğu yüksek olmasının, yastığa başını koyduğunda ''Bugün insanlık için ne yaptım?'' sorusuna cevap verme ihtiyacı hissetmesinin, insanın her yönden ne kadar geliştiğini gösterdiğini sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler