"Lafla Atatürkçülükten geçinen bir kitle var"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada; "Milleti merkeze alan değil, milli iradeyi merkeze alan değil, kendisini merkeze alan, kendi yandaşlarını merkeze alan, lafla Atatürkçülük yapan, lafla Atatürkçülükten geçinen bir kitle var"dedi.

Yayınlanma: 01.03.2013 - 18:57
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde, AKP Babaeski İlçe Başkanlığı'nca bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemli olduğunu, eleştiri ve küskünlüklerle bir yere varılamayacağını söyledi.

Trakya'nın kalkınması için herkesin daha fazla çalışması gerektiğini belirten Müezzinoğlu,

"Birbirimizi eleştirerek, birbirimizle ayrışarak, basit nedenlerle birbirimize kızarak, küserek veya kendimizi merkeze alarak başarılı olamayız. Muasır medeniyet seviyesi üzerindeki bir millet, çalışmakla, üretmekle, birlik ve beraberlikle olur. Hemen İstanbul'dan öteye 'Zaten Trakyalılar bir araya gelemez, zaten üçü bir araya gelse anlaşamaz' anlayışını silmemiz gerekiyor'' diye konuştu.

Müezzinoğlu, AKP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı'nca, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada da Atatürk üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Mehmet Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

''Milleti merkeze alan değil, milli iradeyi merkeze alan değil, kendisini merkeze alan, kendi yandaşlarını merkeze alan, lafla Atatürkçülük yapan, lafla Atatürkçülükten geçinen bir kitle var. Atatürk'ün o gösterdiği yolda güçlü yürüyebilmek adına, muasır medeniyet üzerindeki bir yolculuğa gideceksek milli iradeyle gideceğiz, milletle beraber gideceğiz. Bu milletin her rengini, bu milletin bir zenginliği olarak görerek gideceğiz. Milletin sırtına basarak, milleti ayaklarımızın altına alarak kendimizi güçlü kılmak gibi bir siyaset yolculuğunu, AKP olarak kurulduğumuz günden bugüne elimizin tersiyle ittik. Bize kapalı kapılar ardında millet adına yön vermek isteyenlere, milletin geleceğini kapalı kapılar ardında şekillendirmek isteyenlere tavrımızı net koyduk. Biz siyaseti millet için yapıyoruz.''

Müezzinoğlu, toplantının ardından İstanbul'a hareket etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler