Bursalılar tiyatroya doyacak

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), ''Kuzguncuklu Fazilet'', ''Tek Kişilik Yaşam'', ''Karmakarışık'' ve ''Kaçaklar'' oyunlarını sahneleyecek.

Yayınlanma: 07.03.2013 - 15:28
Abone Ol google-news

Eski devlet bakanlarından Yılmaz Karakoyunlu'nun yazdığı, Galip Erdal'ın yönettiği ''Kuzguncuklu Fazilet'' adlı oyunun dekor tasarımını Başak Özdoğan, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını Yakup Çartık yapıyor. 1942-1944 yılları arasında yürürlükte olan Varlık Vergisi'nin toplum üzerinde yarattığı çarpıklıkları konu edinen oyun, 11 kişilik oyuncu kadrosuyla izleyicilerle buluşuyor. Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde sahnelenecek.

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun yazdığı, Erkan Yılmaz'ın sahnelediği, Ayşe Lebriz Berkem'in yönettiği ''Tek Kişilik Yaşam'' adlı oyunun dekor ve kostüm tasarımını Hakan Dündar, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor. Y. Emir Çiçek'in rol aldığı oyunda, hatıraların insan hayatında gürültü patırtı içinde kısa süreli dinlenme gibi bir kaçış noktası olduğu anlatılıyor. Rüyaların, seslerin, düşüncelerin, hayallerin ve daha başka, yaşayan ya da yaşamayan diğer şeylerin bir hatırası olduğu anlatılan oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosu Sahnesi'nde bugün, yarın ve cumartesi 18.00'de izleyiciyle buluşacak.

Ray Cooney'in yazdığı, Haldun Dormen ve Kemal Uzun'un çevirdiği ''Karmakarışık'' adlı oyunun yönetmenliğini ise Kerem Atabeyoğlu yapıyor. İngiliz yazar Ray Cooney'in en komik ve en tempolu oyunu olarak bilinen ''Karmakarışık'', AVP Sahnesi'nde 12 ve 13 Mart tarihlerinde saat 20.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Murat Can Kibiroğlu'nun yazdığı ''Kaçaklar'' adlı çocuk oyununu Ali Volkan Çetinkaya yönetiyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Özlem Karabay, ışık tasarımını Sinan Mahçup'un yaptığı oyunda, Halil Balkanlar, Ali Volkan Çetinkaya, Derya Gümral, Cansu Yılmaz, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Adnan Tunalı, Özlem Altaş, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak ve Hayati Özen rol alıyor. Bir sirk hikayesi olan oyun, küçük bir yavru filin özgürlük arayışını, muhteşem bir gösteriyle seyircisiyle buluşturuyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 10 Mart Pazar günü saat 14.00'te sahnelenecek.

 

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu ise Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın kaleme aldığı, Ayşegül Çelik Şahin'in uyarlamasıyla Ertan Akman'ın yönettiği ''Kaynanam Nasıl Kudurdu'' adlı oyunu sahneliyor. Geçkin yaşına rağmen bambaşka bir hayatın peşinde sürüklenen dul bir kadının yaşamının komik bir dille anlatıldığı oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, cumartesi ise 14.00'te sahneleyecek.

Şehir Tiyatrosu ayrıca ''Karagöz Dadım Olsana'' adlı gölge oyununu sahneliyor. Tayfun Özeren'in yazdığı ve sahnelediği oyun, 4 yaş ve üzerindeki çocuklara hitap ediyor. Oyun, bugün ve yarın 11.00 ile 14.00'te, cumartesi ise saat 12.00'de Karagöz Müzesi Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Şehir Tiyatrosu ''Karagöz Dadım Olsana'' adlı gölge oyununun yanı sıra, 12 Mart Salı günü saat 20.00'de, Merinos AKKM Orhangazi Salonu'nda ''Reis Bey'' oyununu sahneleyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler