Gazetelerde Bugün

Silah ticaretinden suçlu bulunan 6 kişinin hapis cezalarını bozan Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin verdiği kararı Cumhuriyet Gazetesi ilk sayfadan duyuruyor. Milliyet Gazetesi ise, Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın, ABD'li makyaj malzemesi üreticisi BellaPierre Cosmetics firmasının temsilciliğini alan Maye Dış Ticaret adlı şirkete yüzde 25 payla ortak olduğunu manşetinden duyuruyor.

Yayınlanma: 10.02.2009 - 07:57
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Dinleme delil değil


Silah ticaretinden suçlu bulunan 6 kişinin hapis cezalarını bozan Yargıtay 8. Ceza Dairesi, içeriği maddi bulgularla desteklenemeyen telefon görüşmelerine dayalı iletişim kayıtlarını delil kabul etmedi. Kararda sanıkların silah ve mermileri satma amacı taşıdığına dair kesin kanıt bulunmadığı belirtilirken, yalnızca telefon kayıtlarının yeterli sayılmayacağı kaydedildi.


Hurşit Tolon’un tahliye edilmesini değerlendiren emekli savcı Mete Göktürk, “Hurşit Tolon’un yaptığı telefon görüşmelerinde asla gizli bir örgütlenmeyle ilgili bir konuşma yapmadığı açıklandı. (...) Mahkeme kanıtların yetersizliğiyle yetinmiyor, gerekçeli kararı da açıklıyor. Mahkemenin yaptığı uygulama doğru bir uygulamadır” dedi.



HÜRRİYET

Özel kaydı kim silecek


Telekominikasyon İletişim Başkanlığı, "Telefon dinlemelerinde suçla alakası ölmayan bölümlerin silinmesinde bizim bir yetkimiz yok. Yetki, cumhuriyet savcısı ile poliste" açıklaması yaptı.


MİLLİYET

Kozmetikte de Bilal Erdoğan


Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan, ABD'li makyaj malzemesi üreticisi BellaPierre Cosmetics firmasının temsilciliğini alan Maye Dış Ticaret adlı şirkete yüzde 25 payla ortak olmuş.


RADİKAL

O magandaya sadece 8 yıl


Tartaklayıp denize attıkları İbrahim Doğan adlı yurttaşla, onu kurtarmak isteyen kardeşi Soncay, Boğaz sularında boğuldu; müebbet istenen sanıklardan biri 8 yıl, diğerleri de 10 ay ve 7 ay 15 günle kurtuldu.


AKŞAM

Ağar: Çatlı'yı basından tanırım


Ve Mehmet Ağar, Susurluk davasında ifade verdi. Emniyet Genel Müdürlüğü döneminde silahlı örgüt kurmakla suçlanan Ağar, iddiaları kabul etmedi, "Devlete hizmet ettim, vicdanım rahat" dedi.



POSTA

İşte kadının hali


5,5 aylık hamile olan Sevgi Erkçi'yi eşi fece şekilde dövdü. Burnu kırılan, yüzünde morluklar oluşan kadın şikayetçi olmayınca eşi serbest bırakıldı. Sevgi Erkçi'nin şu sözleri Türkiye'de kadınların içler acısı halini bir kez daha ortaya koydu: "İki çocuğum var, hamileyim ve gidecek yerim yok. Eşim hapse girerse bize kim bakar?"



VATAN

Kanun yasak diyor dinleyen yok


Tüm yasalar, "Sosyal yardımlaşma Vakıfları'na siyasiler atanamaz" diyor. Ancak İstanbul'daki 37 ilçeye 'hayırsever' kontenjanından AKP'liler atandı.



BİRGÜN

Susurluk kardeşliği


Ağar, 'silahlı teşekkül oluşturmak' suçundan 12 yıl gecikmeli yargılandığı Susurluk davası duruşmasında aynı davanın mahkumu Korkut Eken ile geldi.



SABAH

Ağar Çiller'i işaret etti


Mehmet Ağar, Susurluk hükümlüsü Eken için 'Dönemin başbakanının oluruyla görevlendirildi' diye konuştu.



TERCÜMAN

Önemli örnek karar


Yargıtay, maddi delillerle desteklenmeyen, telefon konuşmalarına dayalı iddiaları geçersiz saydı. 8. Ceza Dairesi, silah ticareti yapmak suçundan verilen ceza kararını bu gerekçeyle bozdu.


YENİ ŞAFAK

Çatlı ağar geldi


Mehmet Ağar ilk kez hakim karşısına çıktı ve Susurluk'ta ölen Abdullah Çatlı'yı tanımadığını söyledi. Ağar, Susurluk hükümlüsü Yaşar Öz ile Tarık Ümit'i 'muhbir' olarak kullandıklarını da açıkladı.



ZAMAN

Çatlı'yı tanımadı İbrahim Şahin'e övgüler gönderdi


Susurluk davası'nda hakim karşısına çıkan Ağar, Abdullah Çatlı'yı tanımadığını, kendisine silah ruhsatı vermediğini savundu. Evinde suikast planları ve cephane krokileri çıkan İbrahim Şahin'i ise 'yararlı işler yaptı.' diyerek övdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler