67 taraftar hakkında işlem yapıldı

Hafta sonu Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig'de oynanan maçlarda çeşitli olaylara karıştıkları belirlenen 67 kişi hakkında Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a göre işlem yapıldı.

Yayınlanma: 11.03.2013 - 18:08
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'de 8 Mart'ta Galatasaray ile Gençlerbirliği arasında oynanan müsabakada 2 kişi hakkında müsabaka alanına usulsüz giriş yaptıkları gerekçesiyle işlem yapıldı.

9 Mart'ta oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Kayserispor maçında 1 kişinin meşale, Trabzonspor-Beşiktaş maçında ise 4 kişinin maytap yaktığı belirlendi. Aynı gün Gaziantepspor-Akhisar Belediyespor maçında 2 kişi hakkında müsabaka alanına girmekten, 1 kişi hakkında spor alanına alkollü gelmekten, 1 kişi hakkında da koltukları kırdıkları gerekçesiyle işlem yapıldı.

10 Mart'ta oynanan Fenerbahçe-Bursaspor maçında ise 36 kişi hakkında spor alanına yasak madde sokmaktan, 9 kişi hakkında spor alanlarında taşkınlık yapmaktan, 1 kişi hakkında yasak alanlara girmekten, 1 kişi hakkında spor alanlarına usulsüz giriş yapmaktan, 2 kişiye spor alanına alkollü gelmekten, 1 kişi hakkında görevli memura mukavemetten toplam 50 kişi hakkında işlem yapıldı.

Ayrıca müsabaka öncesinde 3 kişinin bıçakla yaralandığı olaylarla ilgili zanlıların yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Sivassspor-MP Antalyaspor maçında ise müsabakanın düzenini bozduğu belirlenen 1 kişi, sahaya meşale atan 3 kişi, çirkin ve kötü tezahürat yapmaktan ise 1 kişi ceza aldı.
Karşıyaka-TKİ Tavşanlı Linyitspor PTT 1. Ligi futbol müsabakasında 1 kişinin maytap yaktığı belirlendi.

Takımlarının maçlarını izlemekten men edilen bu taraftarlar, maç olduğu gün en yakın karakolda imza verecek. Taraftarlara para cezası da uygulanacak. Savcının talep etmesi durumunda bu kişiler hakkında ceza kanununun diğer maddeleri de uygulanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler