Fransa'nın Türkiye tutumunda değişiklik yok

Fransa'nın Lefkoşa Büyükelçisi Nicolas Galey, Türkiye'nin AB müzakere sürecinin Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından açıklanan tez ile tamamen uyumlu olmasını istediklerini belirterek, Fransa'nın yeni başlıkların açılmasına itiraz etmeyeceğini söyledi. Galey, "Yeter ki bu başlıklar ilişkilerin geleceği ile ilgili iki olası vizyonla da uyumlu olsun" dedi.

Yayınlanma: 10.02.2009 - 11:57
Abone Ol google-news

Türkiye'nin AB üyeliğine yönelik olumsuz tutumu sürüyor. Fransa'nın Rum Yönetimi nezdindeki Büyükelçisi Nicolas Galey, Türkiye'nin AB müzakere sürecinin Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından açıklanan tez ile tamamen uyumlu olmasını istediklerini belirterek Fransa'nın başlıkların açılmasına itiraz etmeyeceğini söyledi. Galey. "Yeter ki bu başlıklar ilişkilerin geleceği ile ilgili iki olası vizyonla da uyumlu olsun: Gerek üyelik, gerekse çok yakın bir ilişki. Benim özel ilişki taraftarı olduğumu herkes biliyor. Sanırım bir gün herkes özel ilişki fikrini, en mantıklısı olarak kabul edecek" şeklinde konuştu.

Büyükelçi Galey, Rum Haravgi gazetesiyle yaptığı söyleşide Fransa'nın Türkiye'ye, Akdeniz'de ve Orta Asya'da önemli bir ülke ve büyük bir etken olarak saygı duyduğunu, Türkiye ile yakın ilişkinin gelişmeye devam etmesi gerektiğini vurguladı. ABHaber'e göre, Galey söyle devam etti: "Müzakere sürecinin tamamen doğal ve elbette Cumhurbaşkanı Sarkozy tarafından açıklanan tez ile tamamen uyumlu olmasını istiyoruz: 'Fransa, (2007 Ağustos'ta söylemişti) önümüzdeki aylarda ve yıllarda Türkiye ile AB arasında yapılacak olan müzakerelerde yeni başlıkların açılmasına itiraz etmeyecek. Yeter ki bu başlıklar ilişkilerin geleceği ile ilgili iki olası vizyonla da uyumlu olsun: Gerek üyelik, gerekse çok yakın bir ilişki. Benim özel ilişki taraftarı olduğumu herkes biliyor. Sanırım bir gün herkes özel ilişki fikrini, en mantıklısı olarak kabul edecek"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler