Tökezleyen tökezleyene

Ligde haftanın açılış maçında Trabzonspor sahasında Ankaragücü'nü 2-1 yenerek zirvedeki yerini korudu. Maça Bordo-Mavililer fırtına gibi girdi.15.dakikada golü de buldular. Fakat Trabzonspor'un bu golle daha coşkulu oynaması beklenirken tam tersi oldu, Bordo-Mavililer anlaşılmaz bir biçimde durgun bir kimliğe büründüler.

Yayınlanma: 10.02.2009 - 15:46
Abone Ol google-news

Ligde haftanın açılış maçında Trabzonspor sahasında Ankaragücü`nü 2-1 yenerek zirvedeki yerini korudu. Maça Bordo-Mavililer fırtına gibi girdi.15.dakikada golü de buldular. Fakat Trabzonspor'un bu golle daha coşkulu oynaması beklenirken tam tersi oldu, Bordo-Mavililer anlaşılmaz bir biçimde durgun bir kimliğe büründüler, bundan iyi yararlanan Ankaragücü ikinci yarıda beraberliği sağladı, fakat Ankaragücü golü attıktan sonra aşırı derecede geriye yaslanınca maçın berabere biteceğinin sanıldığı uzatma anlarında Trabzonspor Umut`la galibiyet golüne kavuştu, kendisi için çok kritik bir üç puan kazandı.
 
Ligde Trabzonspor ile birlikte zirveyi paylaşan Sıvasspor evinde ateş hattından çıkmak için çabalayan Kocaelispor'u 2-0 yenerek averajla liderliğini sürdürdü. Maçın genelinde kontrolü elinde bulunduran Sıvasspor attığı iki golün yanında birçok gol pozisyonundan da faydalanamayarak farkı kaçırdı. Maçta Sıvasspor`un rakibinden iki-üç gömlek üstün olduğu açıkça gözlenirken, Kocaelispor`un cılız çırpınışları bazen pozisyona girmesini sağlasa da oldukça yetersiz kaldı.Yiğidolar kupada Galatasaray`ı safdışı bıraktıktan sonra ligde de yollarına devam ediyorlar, ligde Anadolu devrimini gerçekleştirmeye adaylar, Kocaelispor ise bu lig için çok yetersiz bir görüntü sergiliyor, ligde kalma umutlarını gün geçtikçe tüketiyor.
 
Ligde zirvenin yakın takipçilerinden Galatasaray Ali Sami Yen Stadyumu'nda Kayserispor`la 1-1 berabere kalarak zirve yarışında çok önemli iki puanı kaybetti... Maçta Galatasaray Lincoln`ün oyundan atıldığı ana kadar oyunun mutlak hakimiydi, bu bölümde Nonda`nın ayağından golü de buldu, fakat bu golün hemen ardından 10 kişi kalmaları oyunun seyrini tam tersine çevirdi, Kayserispor 10 kişi kalan rakibinin üstüne daha cesaretli gelmeye başladı, fakat oyunun son anlarına kadar Galatasaray bu baskıya iyi göğüs gerdi, oyunun uzatma dakikalarında Mehmet Eren`in uzaktan attığı golle Kayserispor 1 puanı kurtardı. Maçtaki çok sayıdaki tartışmalı pozisyon dikkati çekerken, Lincoln`ün oyundan atılması, Aghowa`nın aldatmaya yönelik hareketten sarı kart görmesi bu pozisyonların başlıcalarıydı.
 
Ligde zirve yarışından kopmak istemeyen Beşiktaş deplasmanda Konyaspor'la 0-0 berabere kalarak zirvenin 6 puan gerisine düştü. Maçın ilk yarısında Konyaspor daha etkili olurken 2-3 net pozisyondan da yararlanamadı, Beşiktaş bu yarıda gol pozisyonu dahi bulmakta zorlandı, birçok pas hatası yaptı, oyun kuramadı, ikinci.yarıda ise Beşiktaş daha derli toplu bir görüntü çizdi, Siyah- Beyazlılar bu yarıda rakibine oranla daha etkiliydi, rakibinden daha net pozisyonlar buldu,fakat bunları değerlendiremedi. Bunun neticesinde de maç başladığı gibi golsüz sona erdi. Bu sonuçla Siyah-Beyazlıların deplasmanda tökezleme geleneği sürerken, daha iki hafta önceki oyununu ağır dille eleştirdiğimiz Konyaspor ise toparlanma belirtileri göstermeye devam ediyor.
 
Ligde ikinci yarıya iyi başlayamayan Fenerbahçe Olimpiyat Stadında İstanbul Bş Bld'ye 2-0 mağlup olarak zirve yolunda ağır bir yara aldı. Oyuna 5.dakikada attığı golle süratli giriş yapan İstanbul Bş Bld akıllı bir taktikle rakibini önde basarak Sarı-Lacivertlilere oyun kurma şansı tanımadı, bunun sonucunda Fenerbahçe geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi pozisyon bile üretmekte güçlük çekti.

Sarı-Lacivertliler ilk devrenin sonunda bulduğu kısıtlı sayıdaki pozisyondan da faydalanamayınca işleri daha da güçleşti,daha sonra İstanbul Bş Bld 10 kişi kalsa da Fenerbahçe bitirici bölgede çok yetersiz kaldığından bunu avantaja dönüştüremedi, Tjikuzu ile ikinci golü de bulan İstanbul Bş Bld temkinli,akıllı futbolunu sürdürerek maçın sonunu rahat getirdi.Bu maça yan hakemlerin kararları da damga vurdu, İstanbul Bş Bld`nin her iki golü de açık ofsayttı, cezaalanındaki karambolde İstanbul Bş Bld`li oyuncunun topa elle müdahalesini de Hakem Cüneyt Çakır çözemedi. Cüneyt Çakır`ın kart standardı pek yoktu. Fakat tüm bunlar İstanbul Bş Bld`nin galibiyetini gölgelemez, çünkü maçı daha çok hakettiler, Fenerbahçe de hakem hatalarına sığınmasın,oynadığı aciz futbolu düzeltecek tedbirler üretsin.
 
Ligde ateş hattından çıkmayı hedefleyen Hacettepe sahasında Eskişehirspor'la 2-2 berabere kalarak durumunu daha da kritiğe soktu.Maçın ilk yarısında tutuk oynayan, devreyi 1-0 yenik kapayan Hacettepe ikinci yarı iyi bir direniş ortaya koyup 2-1 öne geçse de son anlarda Batuhan'ın golüne engel olamadı, beraberliğe razı olarak çok önemli iki puan kaybetti. Ankara ekibi bu sahasında yitirdiği puanları ilerleyen haftalarda çok arayabilir, Eskişehirspor ise ikinci yarıda çok hata yaptığı maçı 1 puanla bitirdiğine sevinmeli.
 
Ligde son haftalarda flaş sonuçlar alan Gaziantepspor ligin çetin ceviz takım Ankaraspor'u 2-0 yenerek başarılı çizgisini sürdürdü. Her iki yarıda da rakibinden çok daha üstün bir futbol sergileyen Gaziantepspor rakibinin de çok kötü bir gününde olmasından iyi yararlandı. Gaziantepspor takımında her oyuncu görevini başarıyla yaptı, fakat Brezilyalı Tabata`nın muhteşem futboluna ayrı bir parantez açmak gerekir. Bu futbolcu vasat oyunculara trilyonları veren büyük kulüplerimize de bir örnek oluşturmalı.
 
 
Ligde ikinci yarıya hızlı giren Gençlerbirliği sahasında Bursaspor'a 2-1 yenilerek çıkışına dur dedi. Bursaspor maça hızlı başladı, bir anda 2-0 öne geçti,fakat daha sonra Gençlerbirliği toparlandı,farkı bire de indirdi, beraberlik için baskısını arttıran Ankara ekibi bulduğu pozisyonları cömertçe harcayıp, iyi gününde olan kaleci İvankov'u da geçemeyince sahadan puansız ayrıldı.
 
Ligde alt sıralar için büyük önem taşıyan maçta Antalyaspor sahasında Denizlispor'u 2-1 yenerek çok önemli bir üç puanın sahibi oldu. Maça Antalyaspor fırtına gibi girdi,daha 1.dakika dolmadan öne de geçti, ardından kısa sürede ikinci golü de buldu, ilerleyen dakikalarda toparlanan Denizlispor farkı bire indirdikten sonra yine oyundan düştü, Antalyaspor çok net birçok pozisyondan faydalanamazken, Denizlispor bu kadar pozisyonu gol yemeden atlattığı gibi 88.dakikada topu direkten dönmese bu maçı puanla da kapatabilirdi. Bu da futbolun bir ilginçliği olsa gerek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler