BİFO'dan Leyla Gencer'i anma konseri

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), ''La diva Turca'' olarak tanınan soprano Leyla Gencer'i, 28 Mart'ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda vereceği konserle anacak.

Yayınlanma: 21.03.2013 - 13:28
Abone Ol google-news

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), ''Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'' konseriyle yarın ve 23 Mart'ta dinleyicilerle buluşacak. ''Çanakkale Şehitleri Anma Günü'' için özel konser düzenleyen orkestra, yarın Fulya Sanat Merkezi'nde, 23 Mart'ta da Cennet Kültür Merkezi'nde sahne alacak. Kemanda Toğrul Ganiyev'in eşlik edeceği şef Antonio Pirolli'nin yönetimindeki orkestra, konserlerde Rauf Haciyev'in ''Keman Konçertosu'' ile Muammer Sun'un ''Yurt Renkleri'' ve ''İzmir Rapsodisi'' eserlerini seslendirecek.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), ''La diva Turca'' olarak tanınan soprano Leyla Gencer'i, 28 Mart'ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda vereceği konserle anacak. Richard Strauss'un ''Salome'' eserinin konser versiyonunu seslendirecek orkestrayı, sanat yönetmeni ve sürekli şefi Sascha Goetzel yönetecek. ''Salome'' rolünü soprano Nadja Michael'in canlandıracağı konserde, Michael Roider ''Herodes'', Larisssa Diadkova ''Herodias'', Morten Frank Larsen ''Jochanaan'' ve Peter Sonn ''Narraboth'' rolüyle sahnede olacak.

Moskova Senfoni Orkestrası, 23 Mart'ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda konser verecek. Piyanoda Plamena Mangova'nın eşlik edeceği, şef Dmitri Jurowski'nin yönetimindeki orkestra, konserde Korsakov'un ''Şehrazat Senfonik Suit Op.35'' ile Rahmaninov'un ''Piyano Konçertosu No:2'' eserlerini seslendirecek.

Viyana Yaylı Çalgılar Beşlisi, 25 Mart'ta Kadıköy Süreyya Operası'nda konser verecek. Golden Striker Trio, yarın CRR Konser Salonu'nda hayranlarıyla buluşacak. Konserde, ''yüzyılın en iyi basçısı'' olarak tanınan Ron Carter'e, piyanoda Donald Vega, gitarda da Russell Melone eşlik edecek.

Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali kapsamında, 24 Mart'ta Bilkent Nefesli Topluluğu ile 28 Mart'ta piyanistler Özgür Aydın ve Muhiddin Dürrüoğlu Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat'ta sahne alacak.

25. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları kapsamında, Çiğdem Erken ''Sahnelerden Aşk Şarkıları'' çalışmasıyla 26 Mart'ta ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda olacak.

Bülent Ortaçgil, 25 Mart'ta Beşiktaş Kültür Merkezi'nde hayranlarının karşısına çıkacak. Ortaçgil'e, klavyede Baki Duyarlar, davulda Cem Aksel, bas gitarda Gürol Ağırbaş, perküsyonda Birol Ağırbaş ve elektro gitarda Barlas Tan Özemek eşlik edecek.

 

Sahne sanatları

Dünyaca ünlü modern dans-bale topluluğu American Dance Theatre Odyssey, Shakespeare'in ölümsüz eseri ''Romeo ve Juliet''in dans versiyonuyla 27 ve 28 Mart'ta TİM Show Center'da olacak.

Yönetmenliğini Derryl Yeager'ın, koreografisini grubun baş dansçılarından Eldon Johnson'ın üstlendiği gösteride, Eminem, Christina Aguilera, Lady Gaga, Enya, Snow Patrol, Ricky Martin, Beyonce, Justin Timberlake, Nelly Furtado, Tracy Chapman ve daha birçok şarkıcının seslendirdiği parçalar eşliğinde hayat bulan hip hop, latin ve salon dansları, dünyaca ünlü aşk hikayesini günümüze taşıyacak.

Rıza Murat Göksu'nun sahneye koyduğu ''Wolfgang ve Lorenzo'' adlı müzikal yarın ve 26 Mart'ta, ''Bremen Mızıkacıları'' adlı iki perdelik çocuk müzikali de 24 Mart'ta Kadıköy Süreyya Operası'nda izlenebilecek. ''Osmanlı'da Opera'' adlı 2 perdelik müzikal anlatım, 27 Mart'ta Kadıköy Süreyya Operası'nda sahnelenecek.

 

Tiyatrolar

İstanbul Devlet Tiyatrosu da hafta boyunca çeşitli oyunlarla tiyatroseverleri buluşturacak. Bu kapsamda, Küçük Sahne'de ''Kırmızı'', Cevahir Salon 1'de ''Sidikli Kasabası Müzikali'', Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde ''Açıl Kafam Açıl'', Küçükçekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi'nde ''Zalim Mahmut-Bir Kurtlu Kıssa'' ve ''Yağmur Durduğunda'', Üsküdar Tekel Sahnesi'nde ''Sessizlik'', Üsküdar Stüdyo Sahne'de ''Düğün Şarkısı'' oyunları sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Reşat Nuri Sahnesi'nde ''Zırhlı Kurt'', Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde ''Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım'', Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde ''Kabare'', Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde ''Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum'', Ümraniye Sahnesi'nde ''Dar Ayakkabıyla Yaşamak'', Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde ''Vişne Bahçesi'', Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde ''Perşembe'nin Hanımları'' oyunları izlenebilecek.

Tiyatro Pera Eren Uluergüven Sahnesi'nde yarın ''Venedik Taciri'', 25 Mart'ta Salon İKSV'de ''Karahatlı Kardeşlerin Bitmeyen Şen Gösterisi'', 26 Mart'ta Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde ''Cesaret Ana ve Çocukları'' oyunları sahnelenecek. ''Çirkin Ördek Yavrusu'' müzikali, 23 ve 24 Mart'ta Kenter Tiyatrosu'nda, ''Disney Live Mickey'nin Müzik Festivali'' de aynı tarihlerde Trump Towers Mall'da çocuklarla buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler