CHP'den Erdoğan'a "hodri meydan"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Hani siz gençlerin yanındaydınız, niçin burslardan bizi mahrum ettiniz" sözlerine CHP'den tepki geldi.

Yayınlanma: 11.02.2009 - 09:15
Abone Ol google-news

CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Hani siz gençlerin yanındaydınız, niçin burslardan bizi mahrum ettiniz dedi. Verdikleri cevap; 'biz burslara değil miktarına muhalefet ettik' Bunların yapısı bu. Bunlar her zaman bu tür doğru olmayan davranışlarla mesafe alacaklarını zannediyorlar" diyerek yine CHP'ye çattığını söyledi.

"Öğrencilerin bursunu AKP kesti"

Öğrencilerin bursunu aslında kesen partinin AKP olduğunu söyleyen İnce, AKP'nin, CHP'nin muhalefet etmesine karşın 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanunu çıkardığını anımsattı. İnce, söz konusu kanunda yer alan, "Genel bütçeli daireler, katma bütçeli idareler, kamu iktisadî teşebbüsleri ve bağlı ortaklıkları, bütçenin transfer tertibinden yardım alan kuruluşlar, il özel idareleri ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler, özel bütçeli kuruluşlar, özelleştirme kapsam ve programına alınmış, hisselerinin yarısından fazlası kamuya ait olan özel hukuk hükümlerine tabi kuruluşlar, fonlar, döner sermayeler, kamu bankaları, kanunlarla veya kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan kurumlar ile kurul/üst kurullar ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluşları (belediyeler hariç) birinci fıkrada belirtilen yüksek öğrenim öğrencilerine burs, kredi ve nakdî yardım adı altında herhangi bir ödeme yapamazlar" ibaresi ile üniversiteler başta olmak üzere sayılan bütün kurumların öğrencilerine verdiği bursu kestiğini anlattı.
 

"Belediyeler gençlerin kafasını karıştırmak için bursları kullanıyor"

Anayasa Mahkemesi'nin kanunun maddesinde geçen "belediyeler hariç" ibaresini Anayasaya aykırı bularak iptal ettiğini kaydeden İnce, "Anayasa mahkemesi kararları gerekçesi Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra yürürlüğe girer. Anayasa Mahkemesi burs konusunda kararını vermiş olmakla birlikte, kararın Gerekçesi henüz ortada yoktur ve Resmi Gazetede yayınlanmamıştır. Bu nedenle CHP'li Belediyeler mesela İzmir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da Beşiktaş belediyesi burs vermeye devam etmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise burs paralarını vermemek, başka alanlara aktarmak, konuyu seçim öncesinde suiistimal etmek, gençlerin kafasını karıştırmak amacıyla bursları kesmiştir" dedi.
 

"Başbakan şov yapmasın"

Anayasa Mahkemesi'nin kararın gerekçesinde Anayasaya aykırı bulunan hükmün Anayasaya uygun hale getirilmesi için bir süre verdiğini de anımsatan ince, bu süre içinde de Anayasaya aykırı bulunan kanun hükmünün yürürlükte kalmaya devam ettiğini söyledi. İnce, "Sayın Başbakan'ın TBMM'ne sevk edilmesi için imza attığı kanun tasarısından ya haberi yoktur, ya da her zaman yaptığı gibi şov yapma peşindedir. Kendisi veya görevlendireceği herhangi bir AKP'li ile istedikleri televizyon kanalında istedikleri moderatör yönetiminde 70 milyonun önünde burs konusundaki gerçekleri konuşmak üzere tartışmaya davet ediyorum. Ya gelsinler gerçeği ortaya çıkaralım ve kendilerine öğretelim, ya da şov yapmasınlar" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler