Milli takımın rakipleri belli oldu

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın İstanbul'da yapılan kura çekiminde Türkiye, Kolombiya, Avustralya ve El Salvador ile C grubunda yer aldı.

Yayınlanma: 25.03.2013 - 17:51
Abone Ol google-news

 Türkiye'nin ev sahipliğinde 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın kura çekimi, İstanbul'da yapıldı. The Grand Tarabya Hotel'de gerçekleştirilen kura çekiminde, Türkiye C Grubu'nda El Salvador, Kolombiya ve Avustralya ile eşleşti.

Kura çekiminde, Afrika Futbol Konfederasyonu'ndan (CAF) turnuvaya gelen takımlar belli olmasına rağmen, kıtadaki şampiyona devam ettiği için bu ülkelerin hangi grupta yer aldıkları belirtilemedi. Kura çekiminde CAF'ın şampiyonu ''CAF Şampiyonu'', CAF'tan gelecek diğer takımlar ise ''CAF'' olarak yer aldı. 30 Mart'ta tamamlanacak şampiyona ile bu ülkelerin sıralaması belli olacak.

Şampiyonaya, Okyanusya Futbol Konfederasyonu'ndan (OFC) katılacak takım da 29 Mart'ta belli olacağı için kura çekiminde ''OFC Şampiyonu'' olarak belirtildi.
Kupada, gruplar şöyle oluştu:

A Grubu:
Fransa
CAF
ABD
İspanya

B Grubu:
Küba
Güney Kore
CAF
Portekiz

C Grubu:
Türkiye
El Salvador
Kolombiya
Avustralya

D Grubu:
Meksika
Yunanistan
Paraguay
CAF

E Grubu:
Şili
CAF Şampiyonu
İngiltere
Irak

F Grubu:
OFC Şampiyonu
Özbekistan
Uruguay
Hırvatistan

 

Çekilişte Bakan Kılıç da vardı

Türkiye'nin ev sahipliğinde 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası kura çekimi, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve FIFA yetkilileriyle Türk spor camiasının önemli isimlerinin katılımıyla İstanbul'da yapıldı.

The Grand Tarabya Hotel'de gerçekleştirilen kura çekimine, Bakan Kılıç'ın yanı sıra FIFA Asbaşkanı ve FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Jim Boyce, FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, UEFA 1. Asbaşkanı ve FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve TFF yönetim kurulu üyeleri, finalist takımların delegasyonları, FIFA ve yerel organizasyon komitesi yetkilileri, teknik adamlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Defne Samyeli'nin sunuculuğunu yaptığı kura çekiminde, FIFA Genel Sekreteri Valcke'ye, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli ile eski milli futbolcular Hakan Şükür ve Rüştü Reçber yardımcı oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kura çekimi öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 7 ilinde yaklaşık bir ay süreyle bir futbol şöleni yaşanacağını ifade ederek, ''24 ülkenin takımları 50'den fazla müsabakada, Türk futbolseverlerle bir araya gelecekler. Bu turnuva hem profesyonel futbol liglerindeki algıya önemli bir katkı sağlayacak hem de Türkiye'deki amatör spor kulüplerinin uluslararası bir spor organizasyonuyla daha buluşmasına imkan sunmuş olacak'' diye konuştu.

Tüm takımların, UEFA ve FIFA temsilcilerinin, kulüp yöneticilerinin Türkiye'de bulunacakları günler boyunca Türk misafirperverliğinin eşsiz örnekleriyle karşılaşacağını kaydeden Bakan Kılıç, ''Bulundukları tüm illerde, hükümetimizin tüm birimleri, hem kendilerini rahat ettirebilmek adına hem de en huzurlu ortamlarda maç keyfini yaşatabilmek adına, organizasyon şeması içinde gereken bütün imkanları seferber edecek'' dedi.

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Boyce ise organizasyonun Türkiye'de düzenlenecek olmasından mutluluk duyduğunu anlatarak, ''Bu dünyanın en büyük ikinci futbol etkinliğidir. Türkiye'deki futbolseverler böylesi bir etkinliğe şahit olacaklar. Futbol, insanları bir araya getirmek için mükemmel bir spor organizasyonu. İnsanları sınıf, renk veya dil farkı gözetmeksizin bir araya getirir. Bu organizasyonla da birçok genç Türkiye'ye gelecek. Yerel organizasyon komitesine de teşekkür etmek istiyorum. Umarım ki Türkiye'nin yaz güneşinden hepimiz yararlanacağız'' ifadelerini kullandı.

 

Kupa tanıtıldı

Türkiye'de düzenlenecek turnuvada yeni yüzüyle yeni sahibini bulacak kupa, kura çekimi öncesi tanıtıldı. Hakan Şükür tarafından sahneye getirilen kupa, daha sonra platform üzerine konuldu. Şükür, sahneye getirdiği kupa için, ''Bunu kalbime koydum. Çok heyecanlıyım. İnşallah kalpten de ülkemde kalmasını temenni ederim'' dedi.

Turnuvada grup maçlarının yapılacağı şehirlerin tanıtım filminin izlenmesinin ardından, Gece grubu tarafından FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın resmi şarkısı ''Yıldızlar Buradan Yükseliyor'' canlı olarak seslendirildi.

 

Turnuva takvimi

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda A ve B grubu maçları 21, 24, 27 Haziran tarihlerinde İstanbul ve Kayseri'de, C ve D grubu maçları 22, 25 ve 28 Haziran tarihlerinde Trabzon, Rize ve Gaziantep'te, E ve F grubu maçları ise 23, 26, 29 Haziran tarihlerinde Antalya ve Bursa'da oynanacak. Maçların başlama saatleri, 18.00 ve 21.00 olarak belirlendi.

Kupada 2. tur müsabakaları, 2 Temmuz'da İstanbul ve Gaziantep'te, 3 Temmuz'da Kayseri, Trabzon, Antalya ve Bursa'da, çeyrek finaller 6 Temmuz'da Rize ve Bursa'da, 7 Temmuz'da İstanbul ve Kayseri'de, yarı finaller 10 Temmuz'da Trabzon ve Bursa'da, final ile 3'üncülük karşılaşmaları ise 13 Temmuz'da İstanbul'da yapılacak. Kura çekiminin ardından, katılımcılar için otelde yemek verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler