Kıbrıs Bankası ve Halk Bankası iki gün daha kapalı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde, Avro Grubu'nun, 10 milyar avroluk yardım karşılığında ön koşul olarak öne sürdüğü 5,8 milyarlık açığın Rumlar tarafından kapatılmasına yönelik AB ve IMF ile anlaşmaya varılan önlem paketi kapsamında yeniden yapılanması kararlaştırılan Laiki Trapeza (Halk Bankası) ve Kıbrıs Bankası'nın (Bank of Cyprus) yarın ve bir sonraki gün de kapalı kalacağı açıklandı.

Yayınlanma: 25.03.2013 - 20:20
Abone Ol google-news

Güney Kıbrıs Merkez Bankası, 10 gündür kapalı bulunan ülkedeki bankaların yarından itibaren normal faaliyetlerine başlayacağını ancak Halk bankası ve Kıbrıs Bankası'nın yeniden yapılandırılma çalışmaları nedeniyle perşembe gününe kadar kapalı kalacağını açıkladı.

Yeni önlem paketinde, Güney Kıbrıs'ta, iki sorunlu banka olarak görülen Laiki Trapeza ve Kıbrıs Bankası ile ilgili köklü düzenlemeler getiriliyor. Bu kapsamda, hissedarların ve mevduat sahiplerinin katılımıyla acilen yeniden yapılandırılması kararlaştırılan Laiki Trapeza, iyi ve kötü banka olarak ikiye bölünecek. Kötü banka zamanla kapanacak ve iyi banka Kıbrıs Bankası'nın bünyesine dahil edilecek. Laiki Trapeza'nın, Avrupa Finansal Destek Mekanizması'na olan 9,5 milyar avroluk borcunu da Kıbrıs Bankası üstlenecek. Kıbrıs Bankası'ndaki 100 bin avronun üzerindeki mevduatlar bankanın yeniden yapılanması tamamlanıncaya kadar dondurulacak.

Güney Kıbrıs'ta bankaların 10 gündür kapalı olması iç ticarette büyük sıkıntılara neden oluyor. Nakit sıkıntısı nedeniyle alışverişlerin durma noktasına geldiği ülkede acil ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken vatandaşlar bir an önce bankaların açılmasını bekliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler