32. İstanbul Film Festivali başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Akbank sponsorluğunda düzenlenen 32. İstanbul Film Festivali programı açıklandığı günden bu yana sinemaseverlerden her yıl olduğu gibi büyük ilgi gördü.

Yayınlanma: 26.03.2013 - 20:31
Abone Ol google-news

Yıldız konukları İstanbul'da 30 Mart,14 Nisan tarihlerinde ağırlayacak olan festivalin ilk günlerinde ünlü oyuncu Patricia Arquette ve usta yönetmenler Bille August ile Mike Figgis gelecek.

İstanbul Film Festivali’nin 29 Mart Cuma akşamı İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak açılış törenine, festivalde yer alan ulusal filmlerin ekiplerinin yanı sıra ünlü oyuncu Patricia Arquette ve usta yönetmen Bille August da katılacak.

Roman Coppola’nın festivalde gösterilecek son filmi A Glimpse Inside The Mind Of Charles Swan III / Erkek Aklı filminin yıldızlarından Patricia Arquette, festivalin açılış töreninde sahneye çıkacak. İzleyiciyle 1987 yılında buluşan A Nightmare on Elm Street 3 / Elm Sokağı Kâbusu 3 filminde ilk başrol deneyimini yaşayan Patricia Arquette, Quentin Tarantino’nun yazıp Tony Scott’un yönettiği, 1993 yapımı True Romance / Çılgın Romantik filmindeki rol arkadaşı Christian Slater ile birlikte, Dennis Hopper, Gary Oldman, Christopher Walken, Samuel L. Jackson, Brad Pitt, Val Kilmer gibi usta isimlerle kamera karşısına geçerek hızlı bir kariyere adım attı.

Ünlü oyunculardan oluşan Arquette Ailesi’nin ferdi Patricia Arquette, Tim Burton’un 1994 filmi Ed Wood ve David Lynch’in, 1997 yılında yayımlanan ünlü filmi Lost Highway / Kayıp Otoban’daki oyunculuğuyla da beğeni topladı. Kült filmlerin aranan oyuncusu Patricia Arquette, 2005 yılında NBC’de yayımlanmaya başlayan Medium dizisindeki rolüyle Emmy Ödülü’nün sahibi oldu. Patricia Arquette açılış töreninin yanı sıra, festivalin, SinemaTV sponsorluğundaki “Antidepresan” bölümünde gösterilecek Erkek Aklı filminin, 30 Mart Cumartesi günü 13.30 seansında Atlas Sineması’nda yapılacak gösterimine de katılarak sevenleriyle buluşacak.

Festival kapsamında Night Train to Lisbon / Lizbon’a Gece Treni adlı son filmi gösterilecek usta yönetmen Bille August da festivalin ilk hafta sonunda İstanbul’da olacak. Festival takipçilerinden yoğun ilgi görmesi üzerine bir seans daha eklenen Lizbon’a Gece Treni filminin Danimarkalı yönetmeni Bille August, ilk uluslararası başarısını, yönetmene 1985 Berlin Film Festivali’nde C.I.F.E.J. ve UNICEF Ödülleri’ni kazandıran Busters Verden filmiyle yakaladı. Pelle the Conqueror / Fatih Pelle filmiyle 1988 yılında Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye, 1989 yılında En İyi Yabancı Film dalında Oscar ve Altın Küre’nin sahibi olan yönetmene, 1992 yılında çektiği, Ingmar Bergman’ın otobiyografik senaryosuna dayanan The Best Intentions filmiyle yeniden Altın Palmiye’ye kavuştu. Goodbye Bafana / Özgürlüğün Rengi filmiyle 2007 Berlin Film Festivali’nde Barış Ödülü’nü kazanan Bille August, festivalde gösterilecek son filmi Lizbon’a Gece Treni’nde, 1993 yılında çektiği unutulmaz filmi The House of the Spirits / Ruhlar Evi’nde de oynayan Jeremy Irons ile yeniden birlikte. Bill August, festivalin “Edebiyattan Beyazperdeye” bölümünde yer alan Lizbon’a Gece Treni filminin, 30 Mart Cumartesi günü 16.00’da Atlas ve 31 Mart Pazar günü 11.00’de City’s sinemalarında yapılacak gösterimlerinin ardından festival izleyicileriyle buluşarak soruları yanıtlayacak. Filmin, 5 Nisan Cuma akşamı saat 24.00’te Atlas Sineması’ndaki ek gösterimini de hatırlatalım.

Mike Figgis iki film ve bir sinema dersiyle festivalde!

Festival, ilk günlerinde bir önemli ismi daha ağırlayacak: 1996 yılında Oscar’a aday olan Leaving Las Vegas / Elveda Las Vegas filminin ünlü yönetmeni Mike Figgis festivalde sinemaseverlerle buluşacak. Festivalin “Ustalar” bölümünde, Suspension of Disbelief / Gördüğüne İnan ve Love Live Long / Çok Yaşa Aşk filmleriyle yer alan yönetmen festival kapsamında bir sinema dersi de verecek.

Mike Figgis’in, Londra’dan yola çıkan Gumball Rallisi’nin İstanbul ayağını izlemek üzere şehrimize geldiğinde çektiği Çok Yaşa Aşk, 2 Nisan Salı günü 14.00’da Pera Müzesi’nde gösterilecek. İstanbul’da yedi gün boyunca yaptığı çekimler sonucunda gerçeklikle hayalin sınırlarını zorlayan, sadakatsizlik, yalnızlık ve hızlı yaşamın tatsız sonuçları üzerine cesur bir film ortaya çıkaran Mike Figgis’in sinema dersi, filmin gösteriminin ardından, saat 16.00’da başlayacak. Dijital sinemaya adım atan ilk yönetmenlerden Mike Figgis, Pera Müzesi’nde ücretsiz gerçekleştirilecek sinema dersinde, sinemanın yeni sınırlarından, dijital sinemadan ve konu üzerine yazdığı kitaptan söz edecek. Mike Figgis ayrıca festivaldeki diğer filmi Gördüğüne İnan’ın, 2 Nisan Salı günü 19.00’da Atlas sinemasında yapılacak gösterimine de katılarak takipçileriyle buluşacak.

Festival Beyoğlu’nu terk etmedi, ağırlık Atlas ve Beyoğlu’nda

Bu yıl da programındaki filmlerin niteliği ve çeşitliliğiyle öne çıkan 32. İstanbul Film Festivali, sinemaseverlere 20’nin üzerinde bölümde 200’ü aşkın filmin yanı sıra usta sinemacıların katılacağı söyleşiler, atölye çalışmaları, sunumlar ve sinema dersleriyle dolu iki hafta sunacak.

Festival biletleri, Biletix satış kanalları ile Atlas, Beyoğlu ve Rexx sinemalarındaki ana gişelerden temin edilebilir. Biletler festival boyunca tüm festival sinemalarından da alınabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler