İP gözaltıları değerlendirdi

İP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Özbey, partisinin Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin'in, dün akşam gözaltına alınmasına tepki gösterdi ve "Gültekin, görevi ve sosyal konumu itibariyle çağırıldığı zaman savcılığa giderek ifade verebilecek durumda. Hal böyle iken uygulama çok yanlış ve haksızdır. Şu saate kadar da Sayın Gültekin'in ifadesine başvurulmamıştır" dedi.

Yayınlanma: 11.02.2009 - 13:11
Abone Ol google-news

İP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Özbey, İşçi Partisi'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde herhangi bir çalışmayı şiddetle reddettiğini savundu.

Özbey, parti genel merkezi önünde yaptığı basın toplantısında, Gültekin'in dün akşam saatlerinde "ifadesine başvurulacağı" gerekçesiyle İl Jandarma Alay Komutanlığı'na götürüldüğünü hatırlattı ve "İşlemin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı'nın 10 Şubat 2009 tarihli 'ifade için hazır bulundurulması yolundaki talimatıyla yapıldığını öğrendik. Yaptığımız incelemede, askeri savcılığın talimatının mesai saatleri içinde iletildiği anlaşılmaktadır, ancak uygulama mesai saati bitiminden sonra saat 19.30'da yapılmıştır" dedi.

Özbey, Gültekin'in, sosyal konumu itibariyle çağrıldığı zaman savcılığa giderek ifade verebilecek durumda olduğunu ifade ederek "Bir telefon araması ile ifadeye çağrılabilecek olan genel başkan vekilimizin bu şekilde alıkonulması yanlıştır, haksızdır. Şu saate kadar da Gültekin'in ifadesine başvurulmamıştır. Buna gerekçe olarak da aynı soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtilen şahısların toplanmasının beklendiği söylenmiştir. Gültekin derhal serbest bırakılmalıdır" diye konuştu.

"İşçi Partisi polis ve ordu içinde örgütlenmez"


İP Genel Başkan Yardımcısı Özbey, İşçi Partisi'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde herhangi bir çalışmayı şiddetle reddettiğini belirterek, "İşçi Partisi'nin en temel ilkesi; Devletin, Ordunun, Polisin içinde örgütlenmemektir. İkinci ilke; Devlet, Ordu, Polis ve MİT'in İşçi Partisi içinde örgütlenmesine izin vermemektir" dedi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı'nca yürütülen soruşturmanın sonuçlanmasını herkesten önce İşçi Partisi'nin talep ettiğini kaydeden Özbey şunları söyledi:

"İşçi Partisi bunu Savcılık Makamından da ısrarla talep etmiştir. Ergenekon tertibi İstanbul'da kurulmuş ve yürütülmektedir. Soruşturmanın, tertip merkezi dışında kalan askeri savcılık tarafından yürütülmesiyle yani hukukun uygulanmasıyla olayın bir tertip olduğu bir kez daha ortaya çıkacaktır. Askeri yargıya güveniyoruz. Mahcup olmayacağımızdan emin olarak, bu soruşturmadan bihakkın aklanarak çıkacağımız kesindir. Savcılarımız, tertibi yapanlar hakkında derhal soruşturma açmalıdırlar."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler