Terim'den maç öncesi önemli açıklamalar

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki Real Madrid maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Yayınlanma: 02.04.2013 - 17:13
Abone Ol google-news

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in basın toplantısının satır başlıkları:

“Kura olarak herhalde Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu hedefleyen bir takım çektik. Real Madrid, Mourinho ve Real Madridli oyuncular dünyanın en gözde kulübü, oyuncuları ve hocası. Buna saygı duyuyoruz. Biz de buraya gelene kadar saygı duyulacak işler yaptık. Umarım bu turda da güzel işler yapmaya devam ederiz.”

“Biz kimle oynadığımızı, rakibimizin kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde kendimizi şu ana kadar ispat ettik. Bu 2 maçta da oyuncularım ve takımım çekinmeksizin, korkmaksızın mücadele edecek. Bundan eminim. Sonuç ne olursa olsun bizim sahaya çıkarken endişemiz yok. Oynamaya  çalışacağız. Her şeyi deneyeceğiz. Ümit ederim 2 güzel 90 dakika olur.”

“Real Madrid özellikle evinde çok etkili olan, bu statta başarılar elde etmiş bir takım. Dünyanın en tehlikeli oyuncusu olan Ronaldo ile bu resmi tamamlamak lazım. Ve diğer oyuncularla… Açıkçası biz çekilecek en zor kurayı çektik. Bu bir gerçek. Bundan bir gocunma ve kompleks duymuyuorum, diğer 7 takımın antrenöründen biri olsam ben de G.Saray’ı isterdim. Ama bu bizim nerelerden geçtiğimizi nerelere gitmek istediğimizi değiştirmez. Bu maçı kafamda oynarken hep güzel yerlere koydum kendimizi. Umarım öyle de olur.”


“Mourinho ile Porto’dan kalma düzgün, samimi eski bir arkadaşlığımız var. Kendisi Kayseri’ye geldiğinde ben de yanına gittim. Orada iki dost ne konuşursa onu konuştuk. Burada çok özel bir şey yok. Oğluyla beraberdi. Bir dostun konuşması geçti. Ne hikmetse bunu Türk ve İspanyol basını çok merak etti. Ne konuşmadığımızı söyleyebilirim ama ne konuştuğumuzu söyleyemem.”

“Muhakkak ki takımıma güveniyorum. Manchester’ın grubundan geldik, Schalke’yi eledik. Bu; her tarafı, her şeyi deneyeceğiz anlamına gelir. Çıkıp elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Tecrübeli oyunculara sahibiz. Kendi ligimizdeki oyunun çok üzerinde oynayarak Real Madrid ile başedebiliriz. Bir yüzde vermek doğru olmaz. Sahanın içinde koşan, mücadele eden, iyi top oynamaya çalışan bir Galatasaray olacak. Burada şu sonucu alırsak İstanbul’da avantajlı oluruz demek Real Madrid karşısında doğru olmaz.”

“Futbol her şeye müsait bir oyun. Hiçbir zaman hiçbir yerde maç öncesi teslim olmadık. Olmaz denen şeyleri de yaptık Allaha şükür. Umarım Real Madrid’i eleriz.”

“Kimsenin hasta olmasını, kriz geçirmesini istemeyiz. Bazen defans yapmak istemezsiniz ama rakibiniz bunu size mecbur eder. Kendi oyunumuzu oynayıp avantajlı bir skor almak bizim dileğimiz. Real Madrid ile Bernabeu’da oynamak kolay değil.”

“Bu tip maçlar her şeye müsait maçlardır. Real Madrid’e kaybedersek bu kimseye dünyada sürpriz olmaz. Ama biz kazanırsak dünyada herkese sürpriz olur. Kaybetmek kolay, kazanmak olay. Bizim en büyük silahımız kaybetmekten korkmamamız olacak. Gücümüz neye yetiyorsa onu zorlayacağız. Hiçbir başarıdan tatmin olmadım. Bizde kaybetme korkusu yok.”

Fotoğraf: AFP

Cumhuriyetspor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler