''Giordano Dance Chicago'', yarın İş Sanat'ta

Cazda İngiliz müzisyenlerin serbest doğaçlama akımının en önemli temsilcilerinden olan Dave Holland ve Pepe Habichuela, 6 Nisan'da Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda hayranlarıyla buluşacak.

Yayınlanma: 04.04.2013 - 09:29
Abone Ol google-news

Kariyerindeki en büyük çıkışı, ECM'den çıkardığı, Anthony Braxton ve Sam Rivers gibi iki efsanenin konuk olduğu ''Conference Of The Birds'' albümüyle yapan Holland, ünlü Flamenko gitaristi Pepe Habichuela ile sahneye çıkacak.

Konserde, ''Hands'' albümünden parçalara yer verecek Holland ve Habichuela'ya, Josemi Carmona, Bandolero, Juan Carmona eşlik edecek.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 11 Nisan'da Haliç Kongre Merkezi'nde konser verecek. Konserde, Şef Sascha Goetzel yönetimindeki orkestra, Amerikalı piyanist Tzimon Barto eşliğinde Çaykovski'nin ''1. Piyano Konçertosu'', ''Si bemol minör Op. 23'', Ravel'in ''İspanyol Rapsodisi'', Respighi'nin ''Roma Çamları'' eserlerini seslendirecek.

Zengin bir barok şölenle İstanbul'a veda edecek Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, Bach ve Handel'in kontralto için yazdığı üç arya ile Beyoğlu'ndaki Sent Antuan Kilisesi'nde 8 Nisan'da müzikseverlerle buluşacak.

Konserde, barok çağın sevilen ve popüler sanatçılarından, İtalyan besteci Caldara ile Alman besteci Telemann'ın kantatları Türkiye'de ilk kez seslendirilecek. Telemann ve Corelli'nin barok dönemin tadını yoğun bir tarzda hissettiren trioları, Bach'ın dünyaca ünlü ''Re Minör Toccata'' ve ''Füg''ünün oda müziği için uyarlaması ile 17. yüzyılda yaşamış Kajoni'nin koleksiyonundan şarkılar ve melodiler de konserde yer alacak.

Türkiye'de caz müziğinin önemli iki temsilcisi kabul edilen Ayşe Gencer, trompetçi İmer Demirer topluluğu ile yarın Alt Sanat Merkezi'nde kendi bestelerinin yanı sıra klasik caz eserlerinden örnekler sunacak.

Sahne sanatları

Amerika'nın ünlü caz dans topluluğu ''Giordano Dance Chicago'' iki muhteşem gösteriyle ilk kez İstanbul'da İş Sanat'ta izleyici karşısına çıkacak.

Caz dansın tanımını genişleten ve sık sık yeniden tanımlayan eserlerle ABD başta olmak üzere Almanya, Fransa, İtalya, İsviçre, Rusya, Bahamalar, Brezilya, Kanada, Meksika, Guatemala ve Japonya gibi pek çok ülkedeki kitlelere Amerikan caz dansının heyecanını yaşatan Giordano Dance Chicago, ''yüksek'' enerjisiyle, yarın görsel bir şölen sunacak.
''Kötülüğün Döngüsü'' adlı iki perdelik opera, 6 Nisan'da Kadıköy Süreyya Operası'nda sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ilkbahara keyifli bir konserle ''merhaba'' diyecek. Konser, 10 Nisan'da Kadıköy Süreyya Operası'nda dinlenilebilecek.

Tiyatrolar

İstanbul Devlet Tiyatrosu, hafta boyunca çeşitli oyunları tiyatroseverlerin izlenimine sunacak.
Bu kapsamda, Küçük Sahne'de ''Çirkin'', Cevahir Salon 1'de ''Ölüleri Gömün'', Üsküdar Tekel Sahnesi'nde ''Çehov Makinesi'', Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde ''Inishmorelu Yüzbaşı'', Cevahir Salon 2'de ''Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını'', Küçükçekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi'nde ''Kurban'', Üsküdar Stüdyo Sahne'de ''Michelangelo'' oyunları sahnelenecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise Reşat Nuri Sahnesi'nde ''Ocak'' ve Toros Canavarı'', Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Sahnesi'nde çocuk oyunları ''Boncuk'' ve ''Çiçek Prenses'', Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde ''Oyun'' ve ''Şark Dişçisi'', Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde ''Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'' ve ''Hıdrellez'', Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde ''Yüzleşme'' ve ''Ocak'', Ümraniye Sahnesi'nde ''İstanbul Hatırası'' ve ''Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım'', Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde ''Hedda Gabler ve Dar Ayakkabı İle Yaşamak'', Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde ''Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi'' ve ''Sevgili Doktor'' oyunları izlenebilecek.

Ayrıca, yarın Craft Tiyatrosu'nda, ''Uğrak'', Kenter Tiyatrosu'nda ''Bezirgan'', Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde ''Apartuman'', 6 Nisan'da Dur Tiyatrosu'nda ''İyi Aile Çocuğuydu'', Maya Cüneyt Türel Sahnesi'nde ''Biz Küçükken Babamla Oyunlar Oynardık'' oyunları izleyici karşısına çıkacak.

Çocuklar için

''Disney Live Mickey'nin Müzik Festivali'', 6 ve 7 Nisan'da Trump Towers Mall'da çocuklarla buluşacak.

TRT Çocuk ekranlarında 4 yıldır çocuklarla buluşan ve söylediği şarkılar ile çocukların kalbine taht kuran çizgi film karakteri Pepee, 6 Nisan'da Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahne alacak.
Prof. Dr. Nurhan Karadağ tarafından yönetilen, müzikleri Yrd. Doç. Dr. Nedim Yıldız'a, koreografisi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Göldere'ye, ışık-kostüm ve sahne tasarımı Nurullah Tuncer'e ait ''Çirkin Ördek Yavrusu Müzikali'', 6-7 Nisan'da Kenter Tiyatrosu'nda çocuk izleyicilerinin karşısına çıkacak.

Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nun ''Bir Yaz Masalı'' adlı müzikli çocuk oyunu, 7 Nisan'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler