Trabzon'da çığ düştü: 1 ölü

Trabzon Uzungöl'de çığ düşmesi sonucu kar altında kalan Fransız kayakçı Olivier Richard Romano hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 12.02.2009 - 12:29
Abone Ol google-news

Trabzon-Rize il sınırında kayak yaparken ölen Fransız kayakçının olay sırasında yanında bulunan 4 arkadaşının Çaykara Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadelerine başvuruldu. Trabzon'un Uzungöl beldesi ile Rize il sınırında bulunan vadide kayak yaparken ölen Fransız dağcı Olivier Richard Romano'nun yanında bulunan 4 Fransız arkadaşı, Çaykara Adliyesi'nde cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Fransız kayakçılar, adliyedeki işlemlerin ardından, binanın arka kapısından araçla ayrıldı. Ölen kayakçı Romano'nun cesedinin otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği bildirildi.


Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Uzungöl Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk alanında çığ düşmesi sonucu Fransa vatandaşı Oliver Rechar Romano'nun hayatını kaybettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi: ''Heliski sporu için faaliyet gösteren bir şirkete ait 350 B3 tipi helikopterle Arpaözü Yaylası'na kayak yapmak için giden Fransız uyruklu bir grup turistten Romano, kayak yaptığı sırada üzerine çığ düşmesi sonucu hayatını kaybetmiştir. Şahıs helikopterle Uzungöl Sağlık Ocağı'na getirilmiştir. Daha sonra Trabzon Adli Tıp Kurumu'na teslim edilmiştir. Çaykara Cumhuriyet Savcılığı kanalıyla şahsın bağlı bulunduğu Fransız Konsolosluğu'na bilgi verilmiştir. Olayla ilgili yapılan tahkikat tamamlanmıştır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler