Akman, Almanya'ya giremiyor ama

Deniz Feneri Davası nedeniyle özellikle Almanya'ya giriş yapıp yapmayacağı tartışmalı olan RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın son 15 gün içinde Almanya'nın üç komşusunu ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 13.02.2009 - 09:45
Abone Ol google-news

RTÜK Başkanı Zahin Akman, son 15 gün içinde önce iki kez Fransa'yı, ardından da Belçika ve Hollanda'yı ziyaret etti. Akman'ın Hollan'da ziyareti halen devam ediyor. RTÜK adına resmi olarak düzenlenen geziler çerçevesinde Zahit Akman, bu ülkelerde mesleki ve teknik inceleme ve toplantılara katıldı.

RTÜK Başkanı Zahit Akman 27-28 Ocak tarihlerinde Fransa'ya (Paris) T-TT Taslak Sözleşme 7. Toplantısına katılmak üzere gitti. Akman'a RTÜK'ten Dr. Hamit Ersoy ile Nurhan Yardımcı eşlik etti. Akman yine 31 Ocak - 1 Şubat tarihlerinde tekrar Fransa'yı ziyaret etti. Bu kez CSA kuruluş etkinliğine katılan Akman'a RTÜK'ten Tansel İncebaldır eşlik etti. Bu gezisinin ardından Akman, Belçika'da (Brüksel) yapılan Teknolojik Yenilik Eğitim Araştırma Programları konulu toplantıya katılmak üzere 9-10 Şubat'ta bu ülkeye gitti. Akman'ın bu kez heyetinde Dr. Hamit Ersoy ile Aslan Narin yeraldı. Türkiye'ye giriş yapmadan Akman'ın Almanya'nın komşularına olan ziyareti devam etti. Halen Hollanda da bulan Akman, 11-12 Şubat tarihlerinde bu ülkede "Medya Etiği Temasları"nı yapıyor. Bu temaslarında Zahit Akman'a RTÜK'ten eşlik eden isim bulunmuyor.

RTÜK çevrelerine göre, Akman'ın yurtdışına çıkmasını gerektirecek önemde bir programının olmadığı belirtiliyor. Akman'ın ayrıca Teknolojik Yenilik Eğitim Araştırma Programları konulu toplantısı nedeniyle gittiği Brüksel'e yabancı dil bilmeyen RTÜK 1. Hukuk Müşaviri Aslan Narin'i almasına da dikkat çekiliyor.

RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın bugün Türkiye'de olması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler