Öğrencilerden burs eylemi

Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilen burs haklarının geri verilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önüne yürüyen bir grup üniversite öğrencisi ''AKP'li İzmit, CHP'li İzmir bursları veriyor, senin neyin eksik İBB'', ''İBB bursumuzu öde'' yazılı pankartlarla eylem yaptılar.

Yayınlanma: 13.02.2009 - 17:12
Abone Ol google-news

Bir grup üniversite öğrencisi, Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilen burs haklarının geri verilmesi için Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde protesto gösterisi yaptı.

Öğrenciler, üzerinde ''AKP'li İzmit, CHP'li İzmir bursları veriyor, senin neyin eksik İBB'', ''İBB bursumuzu öde'' yazılı pankartlarla oturma eyleminde bulundu.

Öğrencilere, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) üyeleri de destek verdi.

TÜM BEL-SEN Genel Sekreteri İzzettin Alpergin yaptığı basın açıklamasında, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Anayasa Mahkemesi'ni bahane ederek öğrencilerin burslarını ödememesinin, AK Partili Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın bir seçim oyunu olduğunu'' ileri sürdü.

Bu oyunda öğrencilerin mağdur edildiğini savunan Alpergin, İstanbul'daki üniversite öğrencilerinin haftalardır sürdürdüğü mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler