TEB'den tansiyon ilacı önerisi

Türk Eczacıları Birliği'nden (TEB) yapılan açıklamada, diüretik içeren ve içermeyen tansiyon ilaçlarının eşdeğer kabul edilmesine yönelik uygulamanın yürürlükten kaldırılması gerektiği belirtildi.

Yayınlanma: 14.02.2009 - 10:39
Abone Ol google-news

Türk Eczacıları Birliği'nden (TEB) yapılan açıklamada, ''Diüretik içeren ve içermeyen tansiyon ilaçlarının eşdeğer kabul edilmesine yönelik uygulamanın yürürlükten kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz'' denildi.

Açıklamada, muadil ilaç verilmesinin, eczacının yetki ve sorumluluğunda olan bir konu olup aynı zamanda mesleki bir hak olduğu ifade edildi.

''Eşdeğer ilaç kullanılması uygulamasını destekliyoruz ancak SGK'nın bilimsellikten uzak, hasta sağlığını tehdit eden, tasarruf amaçlı bu uygulamasını kabul etmemiz meslek etiğimiz açısından mümkün değildir'' denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Halkımız gerek tansiyon ilaçlarıyla gerekse diğer ilaçlarla ilgili her türlü konuda, ilaç konusunda en bilgili ve yetkin kişi olan eczacısının sözüne güvenmelidir. Çünkü ilaç ve sağlık, üzerinde keyfekeder uygulamaların yapılamayacağı çok hassas bir konudur. Tüm bunların ışığında bizler diüretik içeren ve içermeyen tansiyon ilaçlarının eşdeğer kabul edilmesine yönelik uygulamanın yürürlükten kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz.''

Açıklamada, Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi üyelerinin de bu konuda, ''Bilimsel olarak diüretik içeren ve içermeyen iki ilaç formunun eşdeğer kabul edilmesi olanaksızdır'' görüşünde olduğu bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler