Nesin Vakfı için herkes akustik...

Jehan Barbur, Aziz Nesin Vakfı için yoğun bir telaş içinde. 14 Mayıs'ta Erkan Oğur'dan Ceylan Ertem'e kadar pek çok müzisyeni 'Nesin Vakfı için Herkes Akustik' gecesinde bir araya getirecek. Sınırlı biletin satılacağı konserin geliri tabii ki, vakfa ve Matematik Köyü'ne gidecek.

Yayınlanma: 05.05.2013 - 06:47
Abone Ol google-news

Jehan Barbur bu aralar yoğun bir telaşın ve farklı bir heyecanın içinde. Bir konser hazırlığını yürütüyor. Haklısınız, bu bir müzisyen için yeni değildir bu, ama o sadece sanatçısı değil bu konserin organizatörü de, üstelik her şey Nesin Vakfı Matematik Köyü için. 14 Mayıs gecesi Ghetto’da düzenlenecek “Nesin Vakfı İçin Herkes Akustik” konserinde kimler yok ki? Erkan Oğur, Vedat Sakman, Derya Türkan, Dilek Türkan, Baki Duyarlar, Gündoğarken, Pinhani grubundan Sinan Kaynakçı ve Akın Eldes, Fatih Erdemci, Elif Çağlar, Ceylan Ertem ve Jehan Barbur. Sürpriz diyetler de cabası. Gelin gerisini Jehan Barbur’dan dinleyelim…

- Nesin Vakfı’yla ne zaman, nasıl tanıştınız?
- Vakfı uzun zamandır biliyor ve faaliyetlerini takip ediyordum. 2007’de vakfa bağlı olarak Ali Nesin tarafından Şirince Köyü’nde kurulan Nesin Matematik Köyü’nü ziyaret etme şansını geçen yaz buldum ve çok etkilendim. Vakfa ait olmasa da komşusu Tiyatro Medresesi yararına bu yıl iki konser düzenledik. Biri benim solo konserim, diğeriyse yine organizasyonunda bulunduğum Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konseriydi. Akabinde Ali Nesin’le tanıştım ve Nesin Matematik Köyü başta olmak üzere Nesin Vakfı için bir şeyler düzenlemek, bu güzel oluşuma az da olsa bir katkı sağlamak istediğimi belirttim.
 

- Neden önemli sizin için Nesin Vakfı?
- Öncelikli olarak Aziz Nesin’den dolayı önemli. Yapmakta olduğu faaliyet ve girişimlerden dolayı da elbette. Ali Nesin’le ve Nesin Matematik Köyü için çalışanlarla tanıştıktan, yapılmaya gayret edilen güzelliğin farkına vardıktan sonra her şey daha anlam kazandı. Birçok kişinin cesaret edemediği, ideal bir eğitim sistemini gözler önüne seriyor vakıf. Farklı bir bakış açısına ihtiyaç duyulduğuna inandığım bu ortamda böylesi cesaretle yaratılmış bir açıkhava eğitim merkezinin öğrenciye çok daha özgür bir ortamda bilgiyi ve matematiği sunması destek bulması gereken bir faaliyet kanımca. Yaşatılması, ayakta tutulması gerek. Öneminin altı her daim çizilmeye değer.

- Böylece “Nesin Vakfı İçin Herkes Akustik” gecesinin organizasyonuna soyundunuz…
- Şımarık bir çocuk gibi ben de böylesi önemli bir oluşumun içinde az da olsa bulunmak, yapılmaya çalışanı anlamak ve bundan haberi dahi olmayanlara anlatmak ve destek olmaya çağırmak istedim. Ne şartlarda, ne tür zorluklara rağmen, müthiş bir hırs ve inançla kurulan bu eğitim alanı için birçok isim gibi -haddim olmasa da- ne yapabilirim diye düşünmeye başladım. Bildiğim en iyi şey müzik olduğundan, benimle aynı fikir ve duygudaki müzisyen arkadaşlarımı ve büyüklerimi bir araya getirmeyi diledim. Öncesine küçük bir hayal kurup bunu derhal hayata geçirmek gerektiğine inandım.

- Konsere Erkan Oğur’dan Vedat Sakman’a, Ceylan Ertem’e kadar pek çok sanatçı katılacak. Onları nasıl ikna ettiniz? Neler bekliyor geceye katılacakları?
- Onları ikna etmeye gerek yoktu. Böylesi bir sebep için bir araya geliyor oluşumuz herkesi heyecanlandırdı ve herkes bu konuda duyarlı ve istekliydi. Ben pek bir şey yapmadım açıkçası. Ne şanslıyız ki geceye Ghetto sahnesi, “Mercedes-Benz Türk”, doğa dostu, sağlıklı ve güvenilir markaları bir arada sunan “Ailem için Sağlık”, konuk sanatçılar için yemekleriyle bu özel geceye lezzet katacak “USLA” destek, sponsor oldu. Bize de güzel ve ender bulunur bir gece hazırlamak kaldı. Bu kadar güzel ismi, bu kadar değerli sanatçıyı aynı sahnede buluşturuyoruz. Geceye gelecekler adı geçen müzisyenlerimizi akustik olarak dinleyecek; dolayısıyla çok fazla gürültüye mahal vermemek, vakfın adına yaraşır bir gece yaşatmak için sınırlı bilet satışa sunuldu ve satışlar Biletix’ten yapılıyor. Sürpriz düetler ve sahne paylaşımları olacak. Bu kadar güzel ismi bir arada dinlemek için güzel ve doğru bir sebep olduğunu düşünüyor ve konseri kaçırmamaları gerektiğini düşünüyorum. Gelemeyecek olanlara da Nesin Matematik Köyü’nü ziyaret etmeye ve Vakfa destek olmaya davet ediyorum.


Nesin Matematik Köyü’ne bağış yapmak için lütfen tıklayınız

Nesin Vakfı’na bağış yapmak için lütfen tıklayınız 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler