Kocaeli 5. Kitap Fuarı'na doğru

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Kocaeli 5. Kitap Fuarı'na 350 yayınevi, 30 sivil toplum kuruluşu ile 20 sahafın katılacağını söyledi.

Yayınlanma: 06.05.2013 - 12:27
Abone Ol google-news

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, İzmit ilçesindeki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında "kağıttan dünyaların keşfi" sloganıyla 11-19 Mayıs'ta kitapseverleri yazarlarla buluşturmayı amaçladıklarını anlattı.

Geçen yıl 450 etkinlik yaptıkları fuarı 320 kişinin ziyaret ettiğini belirten Yazıcı, 4 yılda stantları 790 bin kişinin gezdiğini kaydetti.

Yazıcı, bu yıl Türkiye'nin en büyük kitap fuarını gerçekleştirme hedefiyle yola çıktıklarını vurgulayarak, "Kitap fuarına 350 yayınevi, 30 sivil toplum kuruluşu, İstanbul ve Kocaeli'den 20 sahaf katılıyor" diye konuştu.

Geçen yıl "bi bana bi Van'a" sloganıyla başlattıkları kitap kampanyasının benzerini görme engelliler için düzenleyeceklerine dikkati çeken Yazıcı, şunları dile getirdi:

"Kitap kampanyası şeklinde organize edilecek projenin amacı, engellilerle ilgili duyarlılık oluşturmak. Toplumsal dayanışmanın güzel bir örneğini sergileyerek toplanacak kitaplar. Van'daki Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler İlkokuluna bağışlanacak. Ocakta hayatını kaybeden gazeteci Mehmet Ali Birand için de bir stant açılacak. Birand'ın kitapları, belgeselleri, renkli saatleri sergilenecek. Gazeteci yazar Can Dündar da Birand'ın hayatını kaleme aldığı kitabı imzalayacak."

500 etkinlik düzenlenecek


Kent merkezindeki ağaçlara kitap ve e-kitap okuma cihazları asacaklarını anlatan Yazıcı, yazarların kitaplarını imzalayarak halka dağıtacağını dile getirdi.

Yazıcı, "KO-MEK Okuyor" Projesi'nin finali için 5 bin kişinin aynı anda kitap okuyacağını ifade ederek, kampanyada toplanan ikinci el kitaplarla 41 köy okuluna kütüphane kurulacağını söyledi.

Fuarın açılışına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakanı Sultan Rayev ve gazeteci yazar Doğan Hızlan'ı onur konuğu olarak davet ettiklerini kaydeden Yazıcı, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu yıl fuarda İskender Pala, Ayşe Kulin, İsmet Özel, Can Dündar, Hüseyin Gülerce, İlber Ortaylı, Esra Erol, Ahmet Ümit, Fatih Portakal, Nihat Genç, Ferhan Şensoy, Uğur Dündar, Sunay Akın, Ece Temelkuran, Kahraman Tazeoğlu ve birçok yazar söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirecek. Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray ve Kadir İnanır'ı buluşturacak fuar, sayısız etkinliğe ev sahipliği yapacak."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler