Kadıköy'de gol yağmuru

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe, lig sonuncusu Hacettepe'yi 7-0 gibi farkı bir skorla yenerek, 3 maç sonra galip geldi. Maçta ilk yarıda rakip filelere 5 gol birden gönderen sarı-lacivertliler, 7-0'lık skorla bu sezonki en farklı skorlu galibiyetine imza attı.

Yayınlanma: 14.02.2009 - 18:14
Abone Ol google-news

Ligin ikinci bölümünde bundan önceki 3 maçında 2 beraberlik ve 1 yenilgi alarak galibiyetten uzak kalan ve düş kırıklığı yaratan sarı-lacivetli ekip, Hacettepe karşısında adeta patlama yaptı.

Maçta ilk yarıda rakip filelere 5 gol birden gönderen sarı-lacivertliler, 7-0'lık skorla bu sezonki en farklı skorlu galibiyetine imza attı. Maçta büyük bir coşku yaşayan Fenerbahçeli taraftarlar, 6. golden sonra, 2002-2003 sezonunda 6-0 yendikleri Galatasaray'a gönderme yaparak, ''Kulakların çınlasın'' biçiminde tempo tuttular.

Futbolcular, maçın sonunda kendilerini tribüne çağıran taraftarlara saha içinde bulundukları yerden alkışlayarak karşılık verdiler.
 

Fenerbahçe, sezonun en farklı skorlu galibiyetine imza attı

Fenerbahçe, Hacettepe karşısında aldığı 7-0'lık galibiyetle Turkcell Süper Lig'in bu sezonki en farklı skorlu galibiyetine de imza atı. Ligde daha önce 16. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kocaelispor'u 5-0, 18. haftada da Eskişehispor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni 6-1'lik skorlarla yenerek, farklı skorlu galibiyetler almışlardı.
Lig tarihinde 5. kez 7-0 kazanan Fenerbahçe'nin farklı skorlu galibiyetleri şöyle:
 

Semih, fak yaratıyor

Golcü futbolcusu Semih Şentürk'ün 11 kişilik kadrolarda çıktığı maçlarda hiç maç yitirmeyen Fenerbahçe, Semih'in 11'de başladığı maçta Hacettepe karşısında sahadan 3 puanla ayrıldı.

Sarı kart cezalısı Güiza'nın yokluğunda bulduğu fırsatı iyi değerlendiren Semih, rakibi karşısında 2 gol atıp 1 golün de asistini yaptı. Semih, ligde gol sayısını 4'e yükseltti.
 

Alex, "hat-trick" yaptı

Fenerbahçe Kaptanı Alex de Souza, Hacettepe karşısında attığı 3 golle farklı galibiyetin mimarı oldu. Maçta ilk golünü 10. dakikada, 2. golünü de 14. dakikada atarak takımını 2-0 öne geçiren Brezilyalı futbolcu, 58. dakikada kendisinin 3., takımının da 7. golünü kaydetti.
Alex, bu akşam attığı 3 golle, bu sezonki gol sayısında 9'a ulaştı.
 

Alex'in Hacettepe'ye boşu yok

Sarı-lacivertli ekibin kaptanı Alex, Hacettepe ile Turkcell Süper Lig'de yaptıkları 4 maçta da gol attı. Geçen sezon ligde Gençlerbirliği OFTAŞ Spor adıyla mücadele eden Ankara ekibine karşı 4. haftada 1-1 sonuçlanan ve 21. haftadaki Fenerbahçe'nin rakibini 3-1 yendiği maçlarda 1'er gol atan Alex, bu sezonun ilk bölümünde Ankara'daki 2-1'lik maçta takımının tek golünü kaydetmişti.
 

Lugano, Güiza'yı geride bıraktı

Fenerbahçe'nin başarılı savunma oyuncusu Lugano, Hacettepe'ye attığı golle bu sezon ligdeki gol sayısını 5'e çıkararak, 4 gollü İspanyol forvet Güiza'yı geride bıraktı. Attığı gollerde genelde rakipten ya da direkten dönen topları iyi izleyerek fırsatçılığını kullanan Uruguaylı savunma oyuncusu, sarı-lacivertlilerin büyük umutlarla transfer ettiği İspanyol golcüyü arkasında bırakarak 5 gole ulaştı.


Hacettepe, galibiyet özlemini 13 haftaya çıkardı


Fenerbahçe karşısına 12 haftalık galibiyet özlemiyle çıkan Hacettepe, özlemini 13 haftaya çıkardı. Ligde en son 7. haftada Denizlispor karşısında kazanan başkent ekibi, İstanbul deplasmanında da umduğunu bulamadı. Ligin ilk yarısında Fenerbahçe'yi Ankara'da 2-1 yenen Hacettepe, Kadıköy deplasmanında farklı skorlu yenilgiden kurtulamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler