"Türkiye yanlış tanıtıldı"

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı Uğur İbrahimhakkıoğlu, dernek olarak en önemli amaçlarından birinin Türkiye'yi tanıtmak olduğunu söyleyerek Türkiye'nin geri kalmış bir Ortadoğu ülkesi olarak gösterildiğini belirtti.

Yayınlanma: 15.02.2009 - 08:10
Abone Ol google-news

Yargıtay Onursal Genel Sekreteri de olan Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı Dr. Uğur İbrahimhakkıoğlu yaptığı açıklamada, ülkeler arasındaki ilişkiler geliştirmek ve ülkeyi dış dünyaya tanıtmakla görevli Turinglerin, Türkiye'deki ayağı olarak kendi görevlerinin ve en önemli amaçlarının Türkiye'yi tanıtmak olduğunu söyledi.

Diğer ülkelerde Türkiye'nin kafalarda yanlış bir imaj bıraktığını savunan İbrahimhakkıoğlu, "Alman bir turist kızıma plajda 'Babanın kaç hanımı var?' diye sormuş. Demek ki Türkiye'yi tanıtamamışız. Yanlış tanıtmışız. Bizi geri kalmış çağdışı bir Ortadoğu ülkesi olarak tanıdılar. Biz de bundan büyük üzüntü duyuyoruz" dedi. Bu anlamda Turing'in Türkiye'yi ilk tanıtan ilanları bastığını kaydeden İbrahimhakkıoğlu, "Bu tanıtım devam etmemiş. Türkiye ve Türkler yanlış tanıtılmış. Uygulanan karşı propagandaya da bir şey yapılamamış. Türkiye'yi, Türklüğü, değerlerini ve bizim de batı medeniyetinin bir parçası olduğumuzu doğru bir şekilde anlatmamız lazım. Biz bunu gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler